Metoda Accidentul. Au sunat-o când e somnul mai dulce

metoda accidentul

Metoda Accidentul continuă să fie folosită de infractori. De obicei, aceștia sună noaptea, când e somnul mai dulce, sau dis de dimineață, și vorbesc repede, agitat, pentru ca interlocutorul să nu aibă timp să se dezmeticească.

Așa s-a întâmplat și azi. În jurul orei 02.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 69 de ani, din Constanța, care a fost apelată, pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, aducându-i la cunoștință faptul că se află la spital după ce a suferit un accident.

În convorbire a intervenit o altă voce necunoscută, care s-a recomandat a fi medic și care a solicitat suma de 12.000 de euro pentru a efectua operația.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a sesizat organele de poliţie.

Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Cumpărăm apă, în loc de pește

lun ian. 15 , 2018
Protecția Consumatorilor Constanța a descoperit la vânzare, în magazine din Constanța, pește care conține mai multă apă decât pește. Aceștia au verificat mai multe produse din magazinul Auchan și au descoperit că acesta conține glazură de peste 40%, aproape dublu decât recomandat. Practic, cumpărăm apă în loc de pește. „In […]

V-ar putea interesa și: