Metoda ”Accidentul” face victime și la sate

Mai mulți bătrâni de la sate au fost păcăliți de infractori prin metoda ”Accidentul”.

La data de 22.01.2017, orele 23.00, organele de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac, au fost sesizate prin SNUAU 112, de un bărbat, din localitatea Nuntași cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de către persoane necunoscute ce i-au pretins sume de bani.

La fața locului, respectiv localitatea Nuntași, fost identificat partea vătămată, 90 de ani, care a declarat că în jurul orelor 23.00 a fost contactat telefonic de către o persoană de sex feminin, cu un număr ascuns ce a pretins că este o fiica a acestuia și care a solicitat o sumă de bani întrucât a fost implicată într-un accident rutier. Bărbatul a refuzat acest lucru întrucât a realizat că persoana respectivă nu este fiica sa și a alertat organele de poliție.

În cauză s-a procedat la întocmirea unui dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de “Tentativă la înșelăciune”.

În noaptea zilei de 21/22.01.2017, orele 02.00, un bărbat de 76 ani, comuna Săcele, a fost sunat pe telefon de o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care folosind metoda Accidentul i-a cerut suma de 15.000 lei. După puțin timp la domiciliul acestuia a venit un bărbat căruia i-a înmânat suma de 5.000 lei.

În noaptea de 21/2.01.2017, în jurul orelor 06.00, o femeie de 81 ani, tot din comuna Săcele, a fost contactată telefonic de către o persoană necunoscută de sex feminin, care folosind metoda Accidentul i-a cerut suma de 10.000 lei. După puțin l-a domiciliul susnumitei s-a prezentat un bărbat căreia i-a înmânat suma de 7.000 lei.

Astfel, polițiștii recomandă ca persoanele de vârsta a III-a să fie avertizate permanent de familii să nu dea bani necunoscuților care solicită aceste sume de bani telefonic pentru rezolvarea unor accidente de circulație.

În aceste situații trebuie să se sune imediat la 112.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.