Mi-e frică de PSD

psd

Începând de ieri, mi-e frică de PSD.

Mai râdem, mai glumim pe Facebook, mai facem mișto între noi, dar, începând de ieri seară, toate acestea s-au schimbat.

Începând de ieri, mi-e frică de PSD.

Mesajul incredibil dictat ieri de la centru și asumat de filialele locale fără să crâcnească îmi dă fiori. Cum să spui că 20.000 de oameni au huiduit-o pe Simona Halep, când însăși Gabriela Firea, huiduita, nu a îndrăznit să o facă? Înțeleg că un strateg (deși strateg e mult spus) se gândește la tâmpenia asta, dar mi se pare înfricoșător că filialele au preluat-o imediat. Era seară, oamenii erau probabil acasă, alături de familii, dar, la ordin, ca niște roboți telecomandați, ca niște zombie din filmele horror, care acționează mecanic, au deschis paginile de Facebook și au postat mesajele.

Știți ce e culmea? Că, în mesajele sale, PSD are, pe alocuri dreptate. În Justiție trebuie îndreptate multe lucruri. Magistrații greșesc uneori, alteori acționează la anumite comenzi. Cei ce greșesc trebuie să răspundă. Lucrurile trebuie să se schimbe, dar PSD nu vrea numai îndreptarea erorilor, ci pare că vrea mai mult.

Cunosc, în PSD, oameni cu picioarele pe pământ, care au realizat lucruri frumoase profesional, oameni decenți, cu bun simț. Ei tac.

Revenind: acțiunea PSD mi-a adus aminte de un citat din Joseph Goebbels, ministrul Ministrul Propagandei Publice în timpul regimului nazist, timp de vreo 13 ani. Omul care, atunci când Hitler era pe cale de a fi capturat, a ordonat propriii copii – șase – să fie uciși, pentru ca apoi să se sinucidă, împreună cu soția.

„Este bună propaganda care duce la succes, dar e rea cea care nu-şi atinge scopul, oricât de inteligentă ar fi, căci propaganda nu are misiunea de a fi inteligentă, ci aceea de a duce la succes… Nimeni nu poate deci spune: propaganda voastră este prea brutală, prea grosolană. Nu aşa trebuie judecat. Propaganda nu trebuie să fie corectă, blândă, prudentă sau umilă. ea trebuie să ducă la succes… Dacă cineva îmi spune: propaganda voastră nu are ţinută morală, consider că este inutil să discut în mod serios cu el. Pentru că important este ca propaganda să dea rezultatele aşteptate, şi nu să aibă ţinută.”, spunea Goebbels.

Atât timp cât lupta politică și încercarea de a modifica legile justiției se duce pe căi democratice, în parlament, în comisii de specialitate, la CCR, atât timp cât există dezbateri publice, lucrurile funcționează într-o paradigmă pe care o înțelegem.

Când se apelează însă la astfel de metode de propagandă, când ți se spune că albul e negru, se trece peste o limită, iar cine o trece nu se va mai putea opri. Iar când membrii partidului acceptă astfel de metode, fără nicio critică, ba chiar le îmbrățișează, este mai mult decât îngrijorător.

Mi-e frică de un astfel de PSD.

C.H.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Linia turistică CiTy Tour se redeschide

mie iun. 13 , 2018
Odată cu intrarea în noului sezon estival 2018, începând de sâmbătă, 16 iunie – Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța, redeschide linia turistică – CiTy Tour, care va rămane în circulație până pe 15 septembrie. Acest proiect este realizat împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Compania Naţională „Administrația Porturilor […]
city tour

V-ar putea interesa și: