Micile proiecte ale marelui PSD

cristian hagi

PSD Constanța îl ceartă pe primarul Vergil Chițac pentru că n-a făcut parcările supraterane promise acum doi ani.

Bine că partidul nu se laudă pe el însuși pentru mulțimea de parcări construite în cei 20 (douăzeci) de ani când a condus Constanța. Parcări promise, de asemenea, în campanii electorale.

Să nu uităm totuși că liderii PSD fac parte din acest partid de foarte mulți ani.

Zilele trecute, eram și eu certat pentru că mi-am permis să spun că fostul consilier local Tudorel Chesoi, PNȚCD, a reușit să determine primăria condusă de Decebal Făgădău să monteze niște băncuțe cerute de mai mulți bătrâni care locuiesc pe strada Soveja. Tinerii din PSD au spus că e proiectul lor. Probabil că în 2016, când se lupta Chesoi pentru acest lucru, nici nu făceau politică, e de înțeles. Ei au ajuns în zonă în 2021, cu șeful lor de partid, Ion Dumitrache, au reparat ce se stricase, au montat altele. Foarte bine!

Au reușit însă să folosească o tentă peiorativă referitor un om care a făcut ceva pentru Constanța. „Orice altă apreciere pe această temă este istorie, acolo unde, de altfel, se află și consilierul Tudorel Chesoi!”

Mă așteptam totuși la mai mult de la cel mai puternic partid de opoziție, nu la declarații cu caracter autoincriminator și/sau despre proiecte, trebuie să recunoaștem, mici.

Un partid puternic precum PSD are multe pârghii pentru a schimba în bine orașul. Poate, de pildă, să inițieze un referendum pentru demiterea primarului PNL. S-a mai întâmplat în România chiar în acest mandat.

Nimic nu se poate însă construi pe o fundație putredă. Nu poți să te prefaci că trecutul nu există, mai ales când el a produs atâtea traume (politice, urbanistice, financiare, arhitecturale, sociale) pe care le trăim și în prezent.

Știu, pentru ei ar fi foarte bine ca liderii PSD Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Decebal Făgădău, Gabi Stan, Nicolae Nemirschi, etc. să fie istorie.

Nu ar trebuie să uite nici ei, nici noi, ce spunea filosoful George Santayana: „Cine își uită trecutul este condamnat să îl repete.”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

FMI consideră că prețul imobiliarelor ar putea să scadă cu 25% în următorii trei ani

Wed Oct 12 , 2022
Fondul Monetar Internațional (FMI) consideră că prețul locuințelor poate provoca o scădere a prețului locuințelor de până la 10% în următorii trei ani, în ţările dezvoltate, şi de până la 25% pe piețele emergente, cum este și România. Scăderea ar avea la bază majorarea dobânzilor de referinţă operată de băncile […]
piața imobiliară constanta