MIELE, amendată de Protecția Consumatorilor. Anumite produse au fost oprite de la comercializare

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov a realizat o acțiune de control, ca urmare a unei reclamații primite, care sesiza diverse nereguli la modul de comercializare al SC MIELE APPLIANCES SRL.

Ca urmare a verificărilor, comisarii CRPC București-Ilfov au constatat că se confirmă aspectele menționate în sesizare. Mai exact, informațiile de utilizare ale electrocasnicelor comercializate nu erau traduse în limba română, pe etichetele de produs, același lucru fiind valabil și în cazul accesoriilor pentru produse, a detergenților și soluțiilor de curățare a aparatelor.

„O altă abatere de la legislația în vigoare era faptul că oferta de vânzare cu preț redus, din cadrul magazinelor, afișa o valoare a procentului de discount mai mare decât suma reprezentând prețul redus.”, spun comisarii.

Ca atare, comisarii CRPC București-Ilfov au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 3 amenzi contravenționale în valoare de 52.000 lei
  • oprirea temporară de la comercializare a produselor cu abateri de etichetare,
  • interzicerea punerii la dispoziție a articolelor electrocasnice care înregistrau deficiențe de informare a consumatorilor
  • propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii incorecte.

SC MIELE APPLIANCES SRL a avut în 2021 o medie de 24 de angajați, o cifră de afaceri de 64.444.088 lei și un profit net de 3.771.256 lei.

Firma deține un magazin și în Constanța.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Militarii români au dăruit cadouri colegilor străini

mie dec. 21 , 2022
Statul Major al Forțelor Terestre a organizat și desfășurat, alături de Fundația „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” și numeroși colaboratori, activități specifice Sărbătorilor de Iarnă, în vederea promovării obiceiurilor și tradițiilor românești. Astfel, în perioada 16-20 decembrie, pentru sporirea prestigiului și relevanței Forțelor Terestre Române în relația cu […]
militari cadouri

V-ar putea interesa și: