Migranți ilegali depistați de polițiștii de frontieră cu drona

Cincisprezece cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat au fost descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în ultimele două zile.

Astfel, în data de 29.12.2023, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat în zona localității Bugeac şapte persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română. Acestea au precizat că sunt cetățeni sirieni şi un palestinian și nu posedă documente de identitate.

Persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare, iar în urma cercetărilor a rezultat faptul că au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au folosit una dintre dronele de supraveghere pe care le au în dotare.

drona politia de frontiera constanta
Una din dronele Poliției de Frontieră. Imagini din momentul prezentării oficiale

De asemenea, în data de 28.12.2023, în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră au depistat, pe raza satului Esechioi, comuna Ostrov, un grup de trei persoane (un bărbat, o femeie și o minoră) care se deplasa pe jos. Din verificări s-a constatat faptul că aceştia sunt cetăţeni sirieni şi au trecut fraudulos frontiera din Bulgaria în România. De asemenea, s-a constatat că un alt grup de cinci persoane au trecut fraudulos frontiera de stat.

Urmare a măsurilor dispuse de reorganizare a dispozitivului de supraveghere  au fost reținute, în proximitatea frontierei, 5 persoane de sex masculin (4 adulţi şi un minor), care nu dețineau documente de identitate şi au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi au trecut fraudulos frontiera bulgaro-română.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi pentru identificarea și implicarea fiecărei persoane în săvârșirea infracțiunii.

La activitățile de depistare a persoanelor cercetate s-a beneficiat de sprijin din partea polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Programul marilor magazine pe 31 decembrie și 1 ianuarie

sâm dec. 30 , 2023
Magazinele din România au program special în 31 decembrie, în timp ce în 1 ianuarie 2024 vor fi închise. Iată programul celor mai mari dintre ele. Program Carrefour de Anul Nou 2024 Program Kaufland de Anul Nou 2024 Program Auchan de Anul Nou 2024 Program Lidl de Anul Nou 2024 […]
Magazin Kaufland - alimente - electrocasnice

V-ar putea interesa și: