Mihaela Andrei, consilier PNL fără pregătire pedagogică, le-a spus elevilor că e în regulă să nu le placă toate materiile și le-a dat sfaturi profesorilor

Consilierul PNL Mihaela Andrei le vorbește elevilor în prima zi de școală

Un consilier municipal PNL, fără nicio pregătire psiho-pedagoică, le-a vorbit azi elevilor despre școală și viață.

„Este in regulă să nu vă placă toate materiile!”, le-a spus.

Așadar, dacă le place numai educația fizică, nu e nimic în regulă.

Și-a permis să le dea sfaturi și profesorilor.

„Chiar și atunci când un elev nu a scris prea multe sau deloc, să le spuneți: “mă bucură ca ai avut curajul sa vii astăzi la școală, chiar dacă nu ai învățat lecția, sunt convinsă ca data viitoare vei putea mai mult.” Și sunt convinsă ca așa va fi.”, a declarat aceasta.

Așadar, când un copil nu ia notă de trecere, trebuie încurajat cu aceste cuvinte și totul se va schimba.

Evident, a încheiat discursul cu o greșeală gramaticală.

„Dragi copii, părinți si dascăli eu sunt Mihaela Andrei consilier municipal si va asigur de tot suportul meu pe parcursul anului școlar.”

Suport nu are sensul de „sprijin”, cum probabil a vrut să spună, ci de „piesă sau dispozitiv care servește la susținerea unei piese, a unui sistem tehnic”.

Mihaela Andrei lucrează în prezent la biroul de litigii al Administrației Porturilor Constanța și este președinte de CA la Mamaia SA. CV-ul său public începe, la capitolul educație, de la 23 de ani. Nu sunt menționate liceul și facultatea absolvite.

V-ar putea interesa și:

Hocus pocus cu terenuri și sute de mii de euro în declarațiile de avere ale consilierului local PNL Mihaela Andrei

Un primar din România refuză să țină discursuri în prima zi de școală și le cere politicienilor același lucru

Iată întregul său discurs, așa cum și l-a postat pe pagina de Facebook.

„Astazi, va vorbesc din calitatea mea de consilier municipal, de membru in Cons de ADM dar și din cea mai frumoasa calitate a mea, aceea de MAMA.

Vreau sa vă urez în primul rând să aveți Un An Școlar fericit!

Consider că fericirea este fundamentul succesului omului în viață.

Să veniți la școală zâmbind, curioși, curajoși, entuziasmați de lucrurile noi ce le veți învața în fiecare zi.

Este in regulă să nu vă placă toate materiile!

Școala pune la dispoziție o mare de informații, din punctul meu de vedere, nu pentru că trebuie să o absorbim pe toată, ci pentru a avea posibilitatea de a alege, de a (ne) descoperi și de a explora acolo unde suntem buni, ce ne place, ce ne-am dori să facem, cum ne-am dori să arate viața noastră când vom crește.

Dragi părinți, puneți in ghiozdanul copiilor dumneavoastră, în fiecare zi, toleranța, răbdarea, sprijinul, aprecierea, bunătatea, respectul față de personalitatea lui fragilă și nu critica, presiunea și propria anxietate.

Este important ca cei mici să știe ca dragostea părinților nu este condiționata de rezultatele la teste.

Îmbrățișați-vă copiii necondiționat, lăudați-i pentru efortul lor, chiar și doar pe acela de a-și pune ghiozdănelul în spate și că merge la școală.

Bravo! Sunt mândră/mândru de tine!

Iar pe profesori, care au cea mai importantă meserie din lume și o uriașă responsabilitate în viața acestor minunați copii, îi îndemn să așterne in caietele lor: încurajare, suport, laudă. Chiar și atunci când un elev nu a scris prea multe sau deloc, să le spuneți: “mă bucură ca ai avut curajul sa vii astăzi la școală, chiar dacă nu ai învățat lecția, sunt convinsă ca data viitoare vei putea mai mult.” Și sunt convinsă ca așa va fi.

Critica, cearta arată un dezechilibru care se transmite copilului și scoala nu este despre asta.

Rolul profesorului nu se reduce doar la educația de la catedră ci este pentru formarea omului responsabil pentru a se conduce singur pe calea binelui, adevărului, a dreptății și a frumosului.

Dragi copii, părinți si dascăli eu sunt Mihaela Andrei consilier municipal si va asigur de tot suportul meu pe parcursul anului școlar.

Și nu uitați să zâmbiți in fiecare zi. Meritați!

Mult succes în noul an școlar!”

V-ar putea interesa și:

Sursă foto: Facebook/Mihaela Andrei – consilier municipal PNL


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Crușoveanu: „Educația este cel mai frumos instrument pe care îl avem la îndemână”

lun sept. 5 , 2022
„Educația este cel mai frumos instrument pe care îl avem la îndemână, care ne asigură un trai și un viitor liniștit.” Acesta este mesajul deputatului PNL Mariana Crușoveanu la început de an. „Tuturor celor implicați în sistemul de educație le revine misiunea de a încuraja generațiile tinere și de a […]

V-ar putea interesa și: