Mihai Daraban, președinte Camera de Comerț a României: Marea speranță a mediului de afaceri sunt tinerii

Speranța mediului de afaceri sunt tinerii. Aceasta a fost concluzia discursului susținut de Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României, dar și al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, în deschiderea celei de-a treia ediție a Balului Oamenilor de Afaceri din Constanţa. Evenimentul a avut loc vineri seară, în restaurantul hotelului Del Mar din Mamaia.

Mihai Daraban a dedicat balul tinerilor antreprenori. Acesta a precizat că la nivel național există aproape 450.000 de companii care au ca acționari tineri sub 40 de ani.

„Sunt județe, în special Cluj, unde pondere firmelor cu acționari tineri este de 40%. În Constanța aceștia reprezintă 37%. Marea speranță sunt tinerii. Ne îndreptăm ușor spre a doua generație de oameni de afaceri. Spun aceste lucruri pentru că sunt câțiva indicatori care trebuie să ne pună pe gânduri. Suntem pe ultimul loc la inovare-cercetare în Uniunea Europeană, suntem pe penultimul loc la productivitatea muncii, suntem pe ultimul loc la ceea ce înseamnă digitalizare administrativă, care înseamnă birocrație și toate efectele ei. Avem speranțe de la tânăra generație că aceste lucruri pot fi puse de tapet și că ne putem îmbunătăți locul în clasamentul european.”, a declarat Mihai Daraban.

Au primit diplome de excelenţă în funcţie de cifra de afaceri obţinută în 2015 Andrei Unmarc, de la Monsson Trading SRL, și Cosmin Ionuţ, de la Sava Total Trade SRL.

De asemenea, au primit diplome de excelenţă în funcţie de profit brut obţinut în 2015 Suszana Ogrinji, de la Suszi SRL, Matei Alin Dancu, de la Pescăria lui Matei, și Andreea Ionela Mitroi, de la Andra International SRL.

La categoria responsabilitate socială a fost premiată Simona Chimişliu, de la Cămara cu Merinde.

Balul oamenilor de afaceri, ediția 2017

Balul organizat de CCINA a avut și momente artistice de excepție, susținute de o miniorechestră, sun bagheta maestrului Radu Ciorei. A cântat și încântat audiența și soprana Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Daniela Vlădescu, încă un mandat la conducerea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski

Sun Jun 18 , 2017
Soprana Daniela Vlădescu va conduce și în următorii ani Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Aceasta a redactat un proiect de management, care a fost supus analizei și aprobării unei comisii a Ministerului Culturii, minister care are în subordine TNOB. Proiectul a fost prezentat săptămâna trecută. În urma […]
daniela vladescu