Mihai Daraban, președintele CCIR: A fost un jaf ce s-a întâmplat cu retrocedările. Va trebui să învățăm de la ce a făcut Viktor Orban cu BMW

Mihai Daraban, președintele CCIR: A fost un jaf ce s-a întâmplat cu retrocedările. Va trebui să învățăm de la ce a făcut Viktor Orban cu BMW

Mihai Darban, președintele Camerei de Comerț a României, a declarat că ce s-a întâmplat în Constanța în domeniul retrocedărilor a fost un jaf și a spus că investitorilor trebuie să li se pună teren la dispoziție.

„Ați văzut cum a zburat Voestalpine din Constanța. Au plecat pentru că i-am pus să-și cumpere teren de la latifundiari. În 2006, când au venit, dacă autoritatea dădea cheile la cei 600 de hectare solicitați, se punea fundația, se aduce tehnologia și vă garantez că nu mai plecau. Au pierdut 40 de milioane în precontracte, dar au preferat să piardă decât, pe fondul crizei, să trântească un combinat.”, a spus acesta, într-o conferință susținută în Constanța.

Șeful Camerei a spus că va trebui să învățăm din ce a făcut Viktor Orban, premierul Ungariei, la Debrețin.

„A venit BMW și i-a aruncat pe masa cheia de la un teren, utilitățile aduse. Nu s-a pus problema de vândut terenul ca la noi.”, a spus.

„Mai glumesc: la noi, dacă sapi lângă Camera de Comerț trei metri în pământ, dai de pământul altuia. A fost un jaf ce s-a întâmplat cu aceste retrocedări.”, a subliniat Mihai Daraban.

Acesta a mai spus că Mercedes și BMW nu dețin terenuri decât în Germania.

Vă recomandăm și:

O parte din conferință a fost transmisă live de Constanța 100% pe Facebook.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Mihai Daraban, președintele CCIR: A fost un jaf ce s-a întâmplat cu retrocedările. Va trebui să învățăm de la ce a făcut Viktor Orban cu BMW

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mihai Daraban, președintele CCIR: „Am ajuns țară de Black Friday!”

vin mart. 11 , 2022
România este pe ultimul loc în Europa la capitalul cercetate și inovare, potrivit Eurostat, și asta ar trebui să ne pună pe gânduri, a declarat, vineri, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, într-o conferință de presă susținută în Constanța. „Asta înseamnă că noi un brand românesc […]
mihai-daraban-ccir

V-ar putea interesa și: