Mihai Darban, CCIR, vrea să aducă indieni în România

Mihai Daraban

Criza forței de muncă din România ar putea fi rezolvată cu indieni, este de părere președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

„Ne dorim ca nivelul schimburilor comerciale de bunuri şi servicii dintre cele două ţări să crească atât prin dezvoltarea afacerilor, cât şi prin diversificarea lor. Piaţa forţei de muncă din România înregistrează, în prezent, un anume deficit, iar India poate fi o sursă importantă de personal calificat”, a susţinut preşedintele CCIR, la întâlnirea cu ambasadorul Indiei în România, Thanglura Darlong.

Acesta a mai spus că principalele linii de dezvoltare ale cooperării economice româno-indiene ar trebui să aibă la bază sectoare precum IT, petrol şi gaze, agricultură, industria metalurgică, industria componentelor auto, transportul maritim şi construcţia de nave, a apreciat Mihai Draban.

Conform unui comunicat de presă, ambasadorul Indiei în România a precizat că, 2018, an în care se împlinesc 70 de ani de la iniţierea relaţiilor diplomatice dintre India şi România, reprezintă oportunitatea perfectă în ceea ce priveşte intensificarea schimburilor comerciale şi a iniţiativelor de afaceri între cele două state.

Conform informaţiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii mai 2018, pe teritoriul României activează un număr de 305 companii indiene, cu un capital total subscris de 17,76 milioane euro. La nivelul anului 2017, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România şi India s-a cifrat la 571,39 milioane euro.

România a exportat, în principal, maşini, aparate şi echipamente electrice, cu o pondere de 55,9%. În acelaşi timp, importurile din India au vizat metale şi produse din metal (25,1%), produse chimice şi farmaceutice (22%), maşini şi echipamente (14,2%), produse textile (8,4%), produse alimentare (6,7%), mijloace de transport şi componente (6,6%), materiale plastice şi cauciuc (5,4%).

Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.