Mihai Darban vorbește, de la Viena, despre reducerea dependenței Europei de gazul rusesc

mihai daraban

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a efectuat pe 24 iulie, o vizită de lucru la Camera Economică Federală a Austriei din Viena (WKO) și a fost întâmpinat de Dr. Harald Mahrer, președintele WKO, și Karlheinz Kopf, secretar general al WKO.

În contextul preluării de către România a Președinției Consiliului European, Mihai Daraban a amintit rolul Camerei de Comerț și Industrie a României de a promova implementarea unor coridoare paneuropene de infrastructură, cu impact semnificativ asupra dezvoltării economice regionale.

„Un coridor de transport de interes comun, atât pentru România, cât și pentru Austria, este coridorul IV (Rhin-Danube) care începe în Dresda, trece prin Austria, Slovacia, Ungaria, România și se termină în Turcia. În acest sens, dorim să subliniem necesitatea revitalizării strategiei UE pentru zona Dunării în funcție de nevoile economice actuale. De asemenea, implementarea cu succes a conductei BRUA, unul dintre proiectele de interes comun pentru Comisia Europeană, va contribui la atingerea uneia dintre prioritățile Uniunii Europene referitoare la securitatea energetică, prin diversificarea căilor de export de energie și reducerea dependenței de gazul rusesc”, a adăugat dl. Mihai Daraban.

Au fost dezbătute și aspecte care vizează menținerea și consolidarea relațiilor economice dintre cele două state, cu scopul de a stimula dialogul dintre companiile românești și cele austriece și de a pune bazele unor posibile proiecte economice.

Mihai Daraban a subliniat importanța implicării României și Austriei în proiecte economice comune.  La nivelul camerelor de comerț, cooperarea se poate concretiza prin  organizarea de misiuni economice, dar și de forumuri și seminarii, care să ofere cadrul potrivit pentru întâlniri de tip B2B.

„Eforturile noastre comune ar putea încuraja companiile românești să se implice în afaceri de tip joint-venture cu cele austriece și să acceseze sau să dezvolte afaceri în țări precum cele din zona Balcanilor de Vest sau cele membre ale Parteneriatului Estic. Implicarea camerelor de comerț din cele două țări în proiecte economice de anvergură va aduce valoare adăugată și va ajuta părțile interesate să își realizeze obiectivele într-un mod mai eficient”, a declarat Mihai Daraban.

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii iunie 2018, pe teritoriul României activează un număr de 7487 companii austriece, cu un capital total subscris de 4,88 miliarde Euro, situându-se din acest punct de vedere pe locul 2 în România.

Valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Austria s-a cifrat la 3,9 miliarde de euro, la sfârșitul anului 2017, până în luna aprilie a acestui an  înregistrându-se un total de 1,37 miliarde de euro.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O barcă în derivă, adusă la mal de ISU Dobrogea

sâm iul. 28 , 2018
Ambarcațiunea pentru gestionarea rapidă şi eficientă a urgențelor chimice, biologice, radiologice şi nucleare (CBRN) a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost în misiune, sâmbătă seara. Aflată în portul Tomis, aceasta a intervenit pentru salvarea a patru persoane aflate pe o barca în derivă din cauza unei defecțiuni la […]
salvare pe mare ISU

V-ar putea interesa și: