Mihai Lupu, CJC: „Este necesar, ca împreună cu Primăria Constanţa și cu celelalte instituţii abilitate, să stabilim exact cum putem veni în sprijinul refugiaţilor ucraineni”

Astăzi, la 140 de zile de la începerea războiului din Ucraina, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat că „este necesar, ca împreună cu Primăria Constanţa și cu celelalte instituţii abilitate, să stabilim exact cum putem veni în sprijinul refugiaţilor ucraineni”.

Instituția a precizat că a ajutat până acum refugiații prin punerea la dispoziție a Pavilonului Expozițional (de fapt, a unei părți din clădire) unde s-au strâns ajutoarele donate de constănțeni.

Mihai Lupu, împreună cu Petre Enciu, vicepreşedinte al CJC şi Florin Cocargeanu, viceprimar al municipiului Constanţa, au primit astăzi vizita unei delegaţii a Fondului Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), condusă de Jean Benoit Manhes, Senior Emergency Coordinator şi Raluca Dinu-Paicu, Partnerships Officer UNICEF. Subiectul abordat a vizat situația refugiaților din Ucraina și sprijinul acordat de administrația publică locală acestora.

„Sosirea în număr mare a refugiaţilor din Ucraina a creat un răspuns umanitar atât din partea autorităţilor publice locale, a societăţii civile, cât şi a oamenilor de afaceri. Consiliul Judeţean Constanţa a venit direct în sprijinul refugiaţilor ucraineni, prin punerea la dispoziție a Pavilionului Expoziţional Constanţa, unde au fost colectate produse alimentare, articole de îmbrăcăminte şi de igienă personală, ce au fost distribuite refugiaţilor, ulterior, în tot judeţul Constanţa. Să nu uităm, însă, că aceşti oameni au nevoie de noi, în continuare. În discuţiile purtate, astăzi, cu reprezentanţii UNICEF, s-a pus accentul pe necesitatea unei implicări mai active în educația tinerilor ucraineni. Incluziunea socială, eliminarea barierelor lingvistice, implicarea AJOFM-ului în identificarea locurilor de muncă, unde refugiaţii pot aplica, sunt doar câteva aspecte pe care le-am dezbătut în discuţiile de astăzi. Nu în ultimul rând am propus cooptarea Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru elaborarea unor proiecte educaționale. Este necesar, ca împreună cu Primăria Constanţa și cu celelalte instituţii abilitate, să stabilim exact cum putem veni în sprijinul refugiaţilor ucraineni.”, a declarat Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Sursă foto: CJC


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Mihai Lupu, CJC: „Este necesar, ca împreună cu Primăria Constanţa și cu celelalte instituţii abilitate, să stabilim exact cum putem veni în sprijinul refugiaţilor ucraineni”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Opritoarele care au dat peste cap traficul de pe strada Baba Novac au fost demontate

mar iul. 12 , 2022
În urmă cu câteva luni, Primăria Constanța a luat decizia să monteze opritoare înainte de trecerea de pietoni de pe strada Baba Novac, din dreptul cimitirului municipal. Traficul a fost dat peste cap. Pe această stradă deja aglomerată s-au format, uneori, și cozi de circa doi kilometri. Opritoarele au fost […]

V-ar putea interesa și: