Mihai Lupu, întâlnire cu reprezentanții minorităților. Sinagoga, subiect de discuție

Mihai Lupu, întâlnire cu reprezentanții minorităților. Sinagoga, subiect de discuție
De la stânga la dreapta: Gelil Eserghep, Silviu Vexler, Mihai Lupu, Iusuf Murat, Iuseim Ibram

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu deputații Iuseim Ibram și Silviu Vexler, care reprezintă minoritatea tătară, respectiv evreiască, muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Murat, dar și consilierul onorific al președintelui CJC, Gelil Eserghep.

A fost abordat proiectul privind reconstrucția lăcașului de cult evreiesc Sinagoga Mare din Constanța, care în acest moment se află într-o stare avansată de degradare.

„Președintele Mihai Lupu și-a arătat sprijinul și dorința de a găsi soluții în vederea reabilitării și punerii în valoare a acestei bijuterii arhitecturale. Lăcașul de cult evreiesc va face parte din viitoarea viziune turistică de promovare și dezvoltare a județului Constanța.”, a transmis Consiliul Județean Constanța.

Sinagoga din Constanța nu mai are nici acoperiș

De asemenea, a fost abordat și subiectul cu privire la înființarea Forumului Minorităților, o entitate ce urmează a fi formată din reprezentanți ai tuturor minorităților din județul nostru, ce va avea ca scop principal identificarea proiectelor care să răspundă necesităților comunității din care facem parte.

Prin acest demers se dorește valorificarea tradițiilor cultural-religioase ale minorităților și introducerea lor întru-un amplu circuit turistic.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • normal este ca fiecare confesiune sa-si administreze singuri bisericile De acord sa primeasca un AJUTOR de la stat dar grosul sa-l suporte din resurse proprii Cazul sinagogii este mai special deoarece nu cred ca mai sint multi evrei in constanta Asta doar ca edificiu istoric

Leave a Reply

Your email address will not be published.