Mihai Lupu, președintele CJC, despre Spitalul Județean Constanța: „Nu e normal să vezi atâtea disfuncționalități într-un spital care are un buget de 546 milioane lei!” VIDEO

mihai lupu

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a vorbit, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV, despre situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

„La Spitalul Județean, am ajuns astăzi într-o situație generată de zeci de ani. Ce vedem acum e o consecință a ultimilor 20 de ani. Nimeni nu a vrut să implementeze un sistem de management integrat în sănătate, în județ, ca de altfel și o strategie de dezvoltare a județului.”, a spus președintele instituției.

„La Spitalul Județean, vorbim de o externalizare a multor servicii, care generează mari disfuncționalități spitalului. Sunt contracte pe 20 de ani, pe aproape 50 de ani!”, a precizat șeful CJC.

Mihai Lupu a spus că în prezent se plătesc și datorii făcute de fostele administrații, pentru unele investiții care ar fi trebuit să se vadă în actul medical.

„Bugetul spitalului a fost în 2015 de 187 de milioane, în 2019, luând în calcul și creșterile salariale, a ajuns la 434 de milioane, în 2020 a ajuns la 520 de milioane (includem și pandemia). Proiecția bugetară pentru 2021 este de 546 milioane. Este normal să te întrebi ce se întâmplă cu acești bani și nu e normal să vezi că sunt atâtea disfuncționalități într-un spital care are un asemenea buget.

Trebuie să știm exact unde suntem, și pentru asta faci un audit și vezi exact dacă finanțările, fie de la bugetul de stat, fie de la Consiliul Județean, se regăsesc în actul medical. Din ce vedem noi acum, nu se regăsesc. Asta înseamnă că este un management defectuos, lucru care trebuie remediat de urgență. Competența acestor remedieri revine clar echipei manageriale și consiliului de administrație.

Am văzut foarte clar că disfuncționalitățile cu privire la actul medical ce țin de dotări sunt consecințele externalizării fără un control și fără o evaluare foarte clară. Consiliul de Administrație face proiecția bugetară pentru independența acestor servicii, care să revină în sarcina Spitalului Județean, și vorbim aici și de imagistică, și de laborator. Aceste contracte trebuie analizate și din punct de vedere juridic.”, a mai spus președintele CJC.

Concluzia sa: „Dacă nu vom face o reorganizare pe niște principii sănătoase, vom perpetua acest act medica deficitar, și toată lumea va spune: degeaba ați venit voi, se întâmplă același lucru”.

Articole similare:

Consiliul Județean Constanța va achiziționa un soft pentru a măsura satisfacția pacienților Spitalului Județean de Urgență

Control la Spitalul Județean Constanța. Mihai Lupu, CJC: „Situația apărută în media în ultimele zile este extrem de gravă și ne obligă să luăm măsuri în consecință”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Mihai Lupu, președintele CJC, despre Spitalul Județean Constanța: „Nu e normal să vezi atâtea disfuncționalități într-un spital care are un buget de 546 milioane lei!” VIDEO

  1. Cea mai mare disfunctionalitate este directorul Ionescu pe care l-ai numit recent. Din 2010 vinde medicamente spitalului judetean constanta printr-o firma in care este recent interpus un membru de familie. Este cea mai mare afacere pe care crezi ca ai facut-o dar si piatra de moara cu care te vei duca la fund. Omul tau pescuit de la DemnitateaP, dupa soua paharese lauda nonstop blondei cu care iese din liceu si cretei pitice care o inlocuieste ocazinal despre micile voastre intelegeri secrete

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consiliul Județean Constanța va achiziționa un soft pentru a măsura satisfacția pacienților Spitalului Județean de Urgență

mie mart. 24 , 2021
Consiliul Județean Constanța va achiziționa un soft pentru a măsura satisfacția pacienților care ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Andrei. „Ne-am propus, împreună cu Consiliul de Administrație, să achiziționăm un soft cu privire la satisfacția actului medical. Oricine va putea aplica, după ce va ieși din spital, să […]
spitalul judetean constanta (2)

V-ar putea interesa și: