Mihai Lupu s-a înscris în partidul lui Dan „Felix” Voiculescu, colaborator al Securității

Mihai Lupu și Dan Voiculescu. Surse foto: CT100.ro, Digi24.ro

Mihai Lupu, în prezent președinte al Consiliului Județean Constanța, s-a înscris în partidul lui Dan Voiculescu, PUSL.

PNL i-a retras sprijinul politic lui Lupu, după ce a amenințat public un polițist.

Lupu că se alătură PUSL, despre care afirmă că este „un partid care îmbrățișează valorile sincerității, integrității și loialității.”

Acesta a mai spus că va candida pentru încă un mandat din partea acestui partid.

Mihai Lupu a spus în mai multe rânduri că vrea să candideze pentru un nou mandat. Acesta a ajuns președinte al CJ acum 4 ani, după ce PNL l-a propus și susținut pentru această funcție, într-un moment când acesta ieșise din viața publică.

Condamnat la 10 ani de închisoare

PUSL a fost fondat de Dan Voiculescu. Acesta a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării ICA. În acelaşi dosar, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, a fost condamnat la opt ani. Dan Voiculescu a ieșit din penitenciar după numai 3 ani de detenție, în iulie 2017, întucât avea peste 60 de ani și a executat doar o treime din pedeapsă.

Turnător la securitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea.

Potrivit CNSAS, Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate comunistă, în februarie 1970, primind numele conspirativ „Mircea”. Acesta „a relatat verbal despre contactele şi schimburile de pachete între sportivi români şi cei străini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valută” şi apoi, în Republica Socialistă Cehoslovaca, unde a însoţit ca translator echipele româneşti de hochei pe gheaţă, scrie Digi24.

De asemenea, în 1973 a fost recrutat în reţeaua Direcţia a III-a unde i s-a dat numele de cod „Felix” şi timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate în străinătate şi cetăţeni străini cu care a avut contact. Voiculescu dăduse informaţii inclusiv despre verişoara sa, care fugise din ţară.

O altă verişoară a lui Dan Voiculescu, Mikaela Kallbery, a făcut cerere de intervenţie împotriva lui Dan Voiculescu. Mikaela Kallbery susţinea că Dan Voiculescu, prin legăturile sale cu Securitatea, a afectat întreaga familie, arătând că din cauza acestuia au fost arestaţi părinţii ei, după ce au fost prinşi că deţineau în casă o bancnotă străină deteriorată.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa în zonele Centrală și Peninsulară din Constanța pe 4 aprilie

lun apr. 1 , 2024
Echipele RAJA execută lucrări de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale, în cadrul contractului – „Realizare cămine și instalație mecano hidraulică pentru modernizare și sectorizare pe rețelele de distribuție apă și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă” de la intersecția străzilor Sarmisegetuza cu Miron Costin, din […]
Piata Ovidiu

V-ar putea interesa și: