Mihai Mălaimare, actorul care își dorește ieșirea României din Uniunea Europeană și care luptă să vorbească limba română în România, vine să le predea studenților de la Universitatea Ovidius

Mihai Mălaimare, actorul care își dorește ieșirea României din Uniunea Europeană  și care luptă să vorbească limba română în România, vine să le predea studenților de la Universitatea Ovidius

Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC), prin Centrul de cercetare ştiinţifică şi creaţie artistică „Euxin”, găzduieşte, în perioada 11-12 aprilie 2022, workshopul „Statui vivante” susţinut de actorul Mihai Mălaimare, alături de Mirela Vescan- makeup şi Rolf Vescan-film/foto pentru cursanţii programelor de studii Artele spectacolului (Actorie) și Arta actorului de music hall, informează prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decan.

Mihai Mălaimare a făcut recent declarații controversate. Acesta a declarat public faptul că își dorește ca anul 2022 să aducă ieșirea României din Uniunea Europeană și demiterea lui Klaus Iohannis ca urmare a procedurii de suspendare. AUR este singurul partid care a anunțat că are ca obiectiv suspendarea președintelui.

Fostul director al Teatrului „Masca” din București ar vrea și alegeri anticipate, precum și naționalizarea principalelor avuții naționale.

Iată ce a scris recent:

„Nu știu ce va fi în 2022, dar știu exact ce mi-aș dori să fie:

– Roexit

– demiterea lui Iohanis

– alegeri anticipate

– naționalizarea principalelor avuții naționale

– pedepsirea exemplară a celor care au vândut și tâlhărit România

– decizii clare în dosarele privind Flota, crimele de la Caracal, amestecul serviciilor secrete în Justiție

– abolirea Legii Măgureanu (aceea care dădea dreptul serviciilor secrete să aibă activități economice)

-……………………………….. etc

Îmi doresc o Românie sănătoasă, mândră și muncitoare.

În ceea ce mă privește, îmi doresc să fiu sănătos, restul le știu face singur!

Vouă, vă doresc să aveți puterea de a vă privi și de a judeca fără părtinire, corect, ținând cont de dreptul fiecăruia în parte la o viață normală, de Om.

Sfinxul din Bucegi nu există decât în măsura în care noi credem în el și în tăcerea grăitoare cu care se înconjoară.

Vă doresc să vă întâlniți cu oamenii care poartă energie pozitivă, care vă pot arăta drumul, care vă pot ajuta să vă ridicați! Ei sunt, trăiesc printre noi, nu ne părăsesc decât dacă nu dorim să-i vedem, nu dorim să avem parte de bucuria de a fi împreună cu ei.

Să aveți Sărbători cu liniște și pace. Nu vă îmbătați prea tare căci ne așteaptă un an crâncen și în bătălia care urmează fiecare braț va conta!

La mulți ani celor și doar celor care găsesc o secundă pentru a se gândi la România!”, e mesajul transmis de actor.

Actorul a mai avut un mesaj dur pe Facebook, pe care l-a șters însă ulterior.

Având în vedere că noi, românii, am ajuns NIMIC în țara noastră, mă declar MINORITAR și, luând exemplul minorităților din România și de pretutindeni, voi lupta fără milă împotriva acelora care-mi îngrădesc drepturile de minoritar în ȚARA MEA:
– să vorbesc limba română
– să iubesc tricolorul meu
– să pretind să mi se respecte dreptul la ZIUA NAȚIONALĂ
– să pretind să mi se respecte credința
– să pretind să mi se respecte obiceiurile…
Voi lupta crunt pentru a-mi apăra DREPTUL DE MINORITAR ROMÂN ÎN ȚARA MEA, ROMÂNIA!”, așa suna mesajul șters ulterior de Mălaimare.

Nu a precizat cine nu-l lasă să vorbească limba română în România și cine nu-l lasă să iubească tricolorul său.

Pe 16 martie anul curent, în momentul în care o parte din populația țării intrase în isteria uleiului și a benzinei, Mihai Mălaimare scrisese câteva rânduri virulente la adresa celor care conduc România.

„Stat eșuat, conducere politică ticăloasă, Poliție mână în mână cu infractorii… Ieri, la benzinării năvăliseră românii colorați cu tomberoane, cu saci de plastic, cu butoaie de tablă și luau benzină, adică nimeni nu se sesiza, nimeni nu închidea benzinăria. Unde era Poliția? Căuta criminalii de la Caracal? România este un stat țigănesc? Un stat de bande mafiote? Un stat de tâlhari? Români se mai află? Unde? Că am nevoie de un litru de benzină! ORIBIL! Sunteți niște neica nimeni, ăștia de vă aflați la butoane și ăia de v-au votat cu tâmpită încrâncenare!”, notase Mălaimare la jumătatea lunii martie.

Potrivit FANATIK, Mihai Mălaimare s-a prezentat recent la tribunal, acolo unde fusese chemat pentru un proces deschis de către compania națională de gaze. Astfel, Judecătoria Sectorului 1 București a luat în discuție faptul că actorul ar avea de achitat suma de 2.672 lei companiei de gaze, cu titlul ”cerere de valoare redusă”. Următorul termen în proces nu a fost încă fixat.

Mihai Mălaimare are patru surse constante de venit: teatru, pensie, indemnizație de la Parlament și indemnizație UNITER

Suma pe care o are de achitat Mălaimare este în totală contradicție cu veniturile consistente raportate de ani buni de cunoscutul actor. Căsătorit cu Anca Florea, directoare la Teatrul Masca, Mălaimare are o avere considerabilă.

Astfel, soții Mălaimare dețin patru terenuri intravilane – două în București (650 mp și 82 mp), unul în Drăgăneasa (1.800 mp) și altul în județul Botoșani (3.900 mp) – două case (una în București, de 242 mp, alta în Drăgăneasa – 189 mp) și un apartament în Capitală.

În conturi, soții Mălaimare au strâns circa 500.000 lei și 27.000 dolari. Ca manager al Teatrului Masca, soția actorului încasează anual 96.449 lei, în timp ce Mihai Mălaimare primește anual 80.597 lei pentru prestația de pe scena Teatrului Masca.

Veniturile actorului de 71 de ani sunt completate din următoarele surse: 58.037 lei pe an cu titlul de pensie, 78.467 lei, ca „indemnizație limită vârstă” de la Camera Deputaților și 74.772 lei pe an, pe post de indemnizație de merit de la UNITER.

Mihai Mălaimare a fost deputat în legislaturile 2000-2004 pe listele PDSR și 2004-2008 pe listele PSD. Până în 2013, Mihai Mălaimare a fost membru al Consiliului Național al Audivizualului (C.N.A.). Ion Iliescu l-a decorat, la 13 decembrie 2002, cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Incompatibil

Potrivit ANI, în perioada 15 decembrie 2008 – 11 ianuarie 2013, Mihai Adrian Mălaimare a fost, simultan, atât membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului, funcţie de demnitate publică asimilată celei de secretar de stat, cât şi manager, respectiv director al Teatrului Masca din Bucureşti, funcţie de conducere specifică instituţiilor publice, încălcând astfel dispoziţiile articolului 12, alineatul 5 din Legea 504/2002 – Legea Audiovizualului, precum şi articolul 84, alineatul 1, litera c şi articolul 84, alineatul 2 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Ce va face la Constanța

În cadrul evenimentului din Constanța, Mihai Mălaimare va prezenta audienţei şi ultimele sale trei apariţii editoriale: „Caleaşca aurită”, „Statuia vivantă” şi „Actorul, Bufonul, Clovnul”, pe care va acorda autografe.

„Cele două evenimente găzduite de UOC sunt circumscrise proiectului cultural „Moştenirea”, derulat prin Fundaţia Masca, prin care Mihai Mălaimare interconectează publicul la toate nivelurile fenomenului teatral românesc actual, analizându-i trecutul şi prevestindu-i viitorul”, a declarant prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

Doctor în istoria teatrului din anul 1995, Mihai Mălaimare este director fondator al Teatrului Masca, din Bucureşti. În perioada 1984-1989 a fost profesor de actorie la Universitatea Naţională de de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale”, București precum şi la Universitatea Ecologică din Bucureşti. De asemenea, a susţinut un curs de pantomimă la Școala de teatru Pygmalion, din Viena şi la Gallaudet University (Washington, SUA), în calitate de profesor invitat (arta şi cultura românească). În 2014 Academia de Teatru şi Arte Plastice din Chişinău i-a decernat titlul onorific de Doctor Honoris Causa, în cadrul Festivalului Class Fest.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dr. Simona Claudia Cambrea, manager al SCBI, decorată de președintele României pentru implicarea în combaterea pandemiei de Covid-19

vin apr. 8 , 2022
Prof. univ. dr. Simona Claudia Cambrea, managerul interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Constanța, cadru didactic titular la Facultatea de Medicină a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC), a fost distinsă joi, 7 aprilie, cu Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Cavaler, de Ziua Mondială a Sănătăţii, în cadrul […]

V-ar putea interesa și: