Mihai Petre: „Hotărârea BEC ajută atât USR, cât și PLUS”

mihai petre

Biroul Electoral Central a decis, joi, că Alianța USR PLUS nu poate candida la alegerilor europarlamentare, dar analistul politic Mihai Petre consideră că acest lucru ajută ambele partide.

„Hotărârea BEC ajută atât USR, cât și PLUS. Era de așteptat ca liderii celor două partide să se victimizeze, filmul nu este nou. La fel s-a întâmplat și cu Mircea Diaconu, care, într-un final, a obținut un scor spectaculos.”.

Mihai Petre, analist politic

Acesta a analizat ce se poate întâmpla și a conchis că, dacă își joacă bine cărțile, cele două partide vot avea de câștigat.

„La prima vedere, pare rușinos să nu fii în stare să depui documentele necesare înregistrării unei alianțe electorale, însă dacă știi cum să te folosești de hotărârea BEC, poți transforma dezavantajul în avantaj. Dacă instanța de judecată, care va fi sesizată de liderii celor două partide, va desființa hotărârea BEC, atunci vom auzi refrenul: am avut dreptate, suntem persecutați politic, dar justiția functioneaza. Dacă nu, va fi un alt refren: justiția a fost încălecată de PSD, dar noi nu ne lăsăm. În ambele cazuri, USR și Plus ies în câștig. Electoratul lor se mobilizează și e posibil ca și o parte din cei nehotărâți să se hotărască în direcția lor, nu pentru că i-ar simpatiza foarte mult, ci dintr-un spirit de solidaritate cu cei persecutați de PSD. De vor merge separat, hotărârea BEC le ajută pe amândouă partidele să își maximizeze potențialul electoral.”

Pentru sănătatea scenei politice, Mihai Petre consideră că este ideală o candidatură separată a lor, pentru ca electoratul să vadă exact cine și cât valorează în procente.

„Nu cred ca electoratul va fi demobilizat de această hotărâre, ci dimpotrivă. Abia de-acum vor fi motivați să iasă la vot”, a conchis analistul politic Mihai Petre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.