Mihai Petre, M10: Șase luni de “România lucrului bine tăcut”

Au trecut șase luni de la învestirea domnului Klaus Iohannis în funcția de președinte al României, perioadă în care “România lucrului bine făcut” a devenit, mai degrabă, “România lucrului bine tăcut”.

Așteptărilor celor care au ieșit la vot în noiembrie 2014 cu privire la reformarea profundă a clasei politice (mai ales a “noului PNL”), la funcționarea statului și a instituțiilor sale în slujba cetățeanului și la un președinte care sancționează ferm derapajele politicului îndreptate împotriva românului de rând și a statului de drept, domnul Klaus Iohannis le-a răspuns cu două cărți, un palton trântit pe capota mașinii, câteva discursuri plate și goale de conținut, precum și cu o febrilă activitate de postac pe rețelele de socializare online. În aceste șase luni de zile, domnul Klaus Iohannis a dat impresia că este mai mult un președinte de Facebook și mai puțin un președinte de țară, un om care vorbește puțin și care, din păcate, nu face nici cât vorbește.

Sfidarea opiniei publice (numirea lui Dan Mihalache în funcția de șef al cancelariei prezidențiale), stângăciile (susținerea Alinei Gorghiu pentru funcția de co-președinte al PNL), reacțiile întârziate și neconvingătoare (cazurile Vosganian și Șova), promulgarea unor legi din registrul “USL trăiește” (alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin și a președinților de Consilii Județene prin vot indirect), arată că domnul Klaus Iohannis are nevoie de mai mult timp pentru a înțelege rostul funcției deținute astăzi, pentru a pricepe cu ce speranțe a fost votat de români dar, mai ales, pentru a se comporta ca un șef de stat, garant al reprezentării și respectării interesului național în fața intereselor politicianiste.

Din păcate, România anului 2015 nu are la dispoziție timpul de care domnul Iohannis încă mai are nevoie pentru a se acomoda cu funcția de președinte.

Sperăm ca și domnul Klaus Iohannis să înțeleagă acest lucru iar până la finele primului său an de mandat, “România lucrului bine făcut” să producă și lucruri bine făcute, nu doar vorbe fără fapte.

Mihai Petre

Președinte M10 Constanța


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAJA a implementat un call center pentru preluarea indexului autocitit

mie iun. 24 , 2015
SC RAJA SA a implementat sistemul call center pentru preluarea indexului autocitit de către fiecare abonat al societății. Acesta funcționează sub forma unui robot telefonic și va fi pus la dispoziția consumatorilor începând cu data de 25 iunie 2015. RAJA pune accent pe satisfacția clienților săi și pentru că timpul […]

V-ar putea interesa și: