Mihai Tudose, Pro România: „Vrem să punem Constanța, ca prioritate strategică, pe harta României”

Mihai Tudose Pro România

Mihai Tudose, Pro România, ex premier și candidat al partidului la alegerile europarlamentare, a declarat că partidul dorește să pună Constanța, ca prioritate strategică, pe harta României.

Acesta a precizat că a început mai multe proiecte în perioada în care a fost premier.

„Când am fost prim-ministru, Constanța a fost văzută ca potențial nu doar din punct de vedere turistic, ci și ca pol de dezvoltare economică. Am plecat de la premisa că județul Constanța este o insulă, din punct de vedere al transportului: din trei părți apă și o parte graniță. Este legată de restul României printr-un singur pod funcțional cu cale ferată. Asta nu poate să ducă niciodată la o dezvoltare economică stabilă, coerentă. Nimeni nu bagă o tonă de bani aici, ca să aibă o singură cale ferată pe care să-și transporte marfa. Am discutat, în noiembrie 2017, cu doamna comisar european Corina Crețu, în ședință de Guvern, despre ceea ce înseamnă Constanța din punct de vedere geostrategic. Trebuia neapărat spitalul regional de la Constanța, chiar dacă îl făceam din cei 2% din PIB alocați pentru Apărare, pentru că este strategic, în legătură cu baza la Kogălniceanu. Îl făceam în colaborare cu Banca Mondială, BERD. Toată lumea punea bani, nu costa bugetul local nici un leu. Am discutat și despre o conexiune cu litoralul bulgar, dar nu neapărat din punct de vedere, ci și economic, o autostradă către deltă, dar și o autostradă care să treacă pe la noua investiție, podul de la Brăila, care să lege Moldova direct cu portul Constanța. Se scurta drumul cu aproape 200 de kilometri. Proiectele începuseră. Doamna Corina Crețu, printr-o colaborare cu Banca Mondială, cu BEI și cu BERD, reușise să avem o finanțare de 15 miliarde și, dacă lucrurile rămâneau într-o normalitate, astăzi eram pe la jumătatea proiectelor. Evident, nu au plăcut. Spitalul din Constanța se dorește a fi făcut de Dragnea și ai lui în parteneriat public-privat, adică închidem toate spitalele de stat și ne ducem la un spital public cu coplată. Portul Constanța nu vrem să-l dezvoltăm, pentru că, nu-i așa, vin niște oameni răi din Uniunea Europeană, care ne urăsc pentru că avem noi satele mai frumoase.”

Fostul premier a spus că, atunci când vorbea de fonduri europene, celor de la PSD „le apăreau bubițe pe piele”, fiindcă au avut o experiență cu TelDrum, când au făcut din kilometru în 900 de metri.

Mihai Tudose a spus că speră că toate aceste proiecte vor fi reluate după 26 mai.

„Ce vrem noi să facem la Bruxelles? Poate reușim ca autoritățile din Constanța și cu un guvern sănătos la cap după alegeri, să punem Constanța, ca prioritate strategică pe harta României, și să dezvoltăm cât se poate de mult și cât de poate de repede ce v-am spus mai devreme, folosind și conexiunile extraordinare de la Bruxelles ale doamnei comisar Corina Crețu și folosind și echipa de europarlamentari care să fie recunoscută ca niște parteneri onești, corecți, pro Europa, dar și pro România.”

Acesta a încheiat cu un mesaj pentru constănțeni referitor la PSD.

„Constănțenii trebuie să înțeleagă că orice vot dat PSD-ului înseamnă a trimite niște oameni la Bruxelles, cu tricou cu PSD, pe care nu-i bagă absolut nimeni în seamă. Este practic o scădere a puterii de negociere a României, pentru că oameni aceia nu există. Toată lumea știe ale cui interese le reprezintă. deci, în loc de 32 de parlamentari, în primă fază, 33 după Brexit, noi vom avea numărul de parlamentari ai României, minus cei ai PSD, care, repet, vor sta acolo ca atomi liberi sau se vor certa cu toată lumea și vor arunca din nou anatema asupra României: uite cine la Bruxelles din partea României.”

Mihai Tudose, candidat Pro România la alegerile europarlamentare

Declarațiile au fost făcute în conferința de presă pe care Victor Ponta, Corina Crețu, comisar european, și Mihai Tudose, ex-premier, candidați ai Pro România la alegerile europarlamentare, au susținut-o, în data de 19 mai 2019, în Constanța, alături de deputații Pro România de Constanța, Mircea Banias și Mircea Dobre.

Primii cinci candidați pe lista Pro România sunt, în ordine: Victor Ponta, Corina Crețu, Mihai Tudose, Iurie Leancă, Geanina Pușcașu.

Vă recomandăm și:

Victor Ponta, Pro România: „Sunt convins că vom lua peste 10% la alegerile europarlamentare”
Ce a făcut comisarul european Corina Crețu pentru Constanța
Corina Crețu, comisar european, Pro România: „Oradei i se alocaseră 30 de milioane de euro, dar a investit 300 de milioane, pentru că a făcut proiecte. Vom obliga statele membre ca cel puțin 10% din Programul Operațional regional să meargă direct la orașe”
Victor Ponta: Cazinoul putea fi reabilitat din 2015, dacă nu intervenea „un domn cu mustață”
Victor Ponta despre Radu Mazăre: „Domnul Dragnea, exact ca în Narcos, de fiecare dată când se apropie poliţia de el, dă pe câte unul din camarazi”

Material la comanda Pro România. Cod unic de identificare: 41190009


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Întoarcerea fiului infractor și adoptiv al Constanței, Radu Mazăre: 20 mai, ora 20.10

Dum mai 19 , 2019
Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, va fi adus în România în data de 20 mai, la ora 20.10. Acesta va zbura din Madagascar până în Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle, de unde va fi îmbarcat într-o cursă de linie până pe Aeroportul Otopeni. Pe tot parcursul lungii călătorii […]

V-ar putea interesa și: