Militari belgieni, parte din Forţa de Răspuns NATO, sunt în drum spre baza de la Mihail Kogălniceanu

Elemente ale detaşamentului belgian, parte din Forţa de Răspuns NATO (NRF) activată de Consiliul Nord-Atlantic pe 25 februarie, au ajuns luni dimineaţă în România, prin punctul de frontieră Nădlac din judeţul Arad, a informat Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, convoiul militar se va alătura detaşamentului francez al Forţei de Răspuns a NATO, aflat deja în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Săptămâna trecută, în România au ajuns militari francezi şi mijloace tehnice din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy. Batalionul francez a fost primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord-Atlantic din 25 februarie. Detalii aici: Celebrii vânători de munte francezi au aterizat în Constanța

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii şi controlului forţelor aliate şi pentru a facilita reacţia rapidă a capabilităţilor militare de-a lungul graniţelor aliaţilor.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incidența covidului în localitățile din județul Constanța. Situația în România

Mon Mar 7 , 2022
Incidența coronavirusului în județul Constanța a scăzut până la 5,57 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Constanța este de 7,52, iar în Medgidia de 3,2. La nivel național, ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.188 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID […]