Militarii din Marea Britanie le-au vorbit elevilor de la Colegiul Mihai Eminescu despre inginerie aerospațială și au jucat baschet cu ei

Militari aparținând detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în perioada mai-august 2021, au vizitat ieri Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța și le-au vorbit copiilor despre știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Inițiativa a fost co-organizată de către Primăria Municipiului Constanța, detașamentul britanic și conducerea Colegiului.

Elevii unei clase cu profil real au beneficiat de exemple practice din domeniul ingineriei aerospațiale și și-au manifestat interesul de a cunoaște experiența britanică în ceea ce privește cariera militară, precum și lucruri noi despre aerodinamică sau cum pot să devină ingineri aerospațiali și ce presupune această profesie. În același timp, tinerii le-au vorbit oaspeților despre marele poet național Mihai Eminescu, care a dat numele Colegiului, și au făcut o prezentare succintă a istoriei și tradiției școlii.

Militarii britanici le-au vorbit elevilor români despre cariera militară, dar și despre viitoarele meserii spre care se vor îndrepta tinerii, și au discutat cu aceștia despre colaborarea dintre România și Marea Britanie în cadrul inițiativelor Alianței Nord-Atlantice.

Tinerii au apreciat că discuțiile despre oportunitățile de carieră cu reprezentanții unor medii profesionale din vestul Europei sunt utile din perspectiva clarificării progresului lor viitor.

De asemenea, militarii britanici au jucat un meci demonstrativ de baschet cu elevii Colegiului, pentru a încuraja mișcarea și sportul pentru o viață sănătoasă, precum și spiritul de fairplay în viața sportivă și în general în societate.

Astfel de activități vor continua în perioada următoare, cu implicarea altor instituții școlare de pe raza municipiului Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ghid informativ destinat elevilor care vor susține evaluarea națională

mar iun. 15 , 2021
Ministerul Educației a publicat un ghid informativ de 13 pagini despre examenul de evaluare națională 2021, dedicat elevilor dar și părinților, cu informații atât despre condițiile organizatorice și sanitare, cât și despre desfășurarea probelor scrise din datele de 22, 24 și 25 iunie și ulterior, din sesiunea specială. „Publicăm un […]
Ghid-Evaluare-Nationala-page-001

V-ar putea interesa și: