”Mincinosul”, aplaudat de sute de armâni. Foto. Video

mincinosul 10

Piesele de teatru în aromână sunt rare. Atunci când se joacă însă, evenimentele sunt cu atât mai importante.

Așa a fost și sâmbătă seară, când regizorul Toma Enache a venit în Constanța cu ”Mincinosul”, o adaptare savuroasă după Carlo Goldoni.

Nu voi face o recenzie a piesei, vă voi spune însă că sala a fost arhiplină și că dacă nu ați venit și sunteți armâni are de ce să vă pară rău. Să vezi la un loc oameni de afaceri, doctori, deputați, pensionari, etc, cu toții dorind să-și audă graiul matern, este un succes în sine. Să mai vezi și că s-a râs din tot sufletul – asta este cireașa de pe tort.

A fost un spectacol gustat de public. Acesta a făcut la un moment dat parte din piesă, așa cum puteți vedea mai jos.

Am vorbit cu Toma Enache după spectacol. Știu că se aștepta să iasă bine, dar am simțit din vocea lui că a ieșit mai bine decât se aștepta. ”Ună harauă aista fu andamusea di tora seara”, a postat el pe Facebook, la puțin timp de la final.

Pe scenă au urcat Toma Enache, Teodora Calagiu Garofil, Petrică Moraru, Eliza Nirlu, Adrian Anghel (actor român care a învățat aromână), Teodora Vasu, Andrei Geavela, Cristi Stere și Vasi Stere. Piesa a avut zeci de reprezentanții în ultimii șapte ani, în întreaga țară.

Iată și câteva fotgrafii realiazate în timpul spectacolului:

Spectacolul a fost organizat cu sprijinul Comunității Armâne din România.

Trailerul oficial:

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elevii Școlii ”Gheorghe Țițeica” învață să dăruiască

Dum nov. 22 , 2015
Elevii Școlii Gimnaziale nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța, sub coordonarea profesorului de educație religioasă Buzgaru Georgeta, s-au raliat, vineri, acțiunii Inspectoratului Școlar Județean din cadrul Strategiei  Naționale de Acțiune Comunitară  referitoare la ajutarea în prag de iarnă  a celor aflați în suferință.  La această activitate au fost invitate să […]

V-ar putea interesa și: