Ministerul Finanțelor se va împrumuta din nou de la populație, în lei și euro. Ce dobânzi oferă

Ministerul Finanţelor va lansa de luni, 5 decembrie, patru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei prin programul Fidelis.

Mai exact, este vorba despre Ordinul nr. 4156/2022 privind aprobarea Termenilor finali ai emisiunilor de titluri de stat, denominate în lei şi euro, lansate în perioada 5-19 decembrie 2022, în baza Prospectului de bază pentru Programul FIDELIS de emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv investitorilor persoane fizice emise de Ministerul Finanţelor, ce urmează a fi listate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti – S.A. şi supravegheată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Dobânzile oferite sunt următoarele:

  • 7,65% pe 1 an (lei);
  • 8% pe 3 ani (lei) ;
  • 2,7% pe 1 an (euro) ;
  • 3,7% pe 2 ani (euro).

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, între 5 şi 19 decembrie, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale şi Alpha Bank.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital, sunt neimpozabile.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum va fi vremea de Ziua Națională și la începutul lunii decembrie

lun nov. 28 , 2022
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 28 noiembrie – 11 decembrie 2022. Iată cum va fi vremea pe regiuni. Dobrogea Media temperaturilor maxime va fi de 6…8 grade în prima săptămână, va scădea la 4 grade în zilele de 6 și 7 decembrie, iar spre finalul intervalului se va […]

V-ar putea interesa și: