Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvern

Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvernul condus de Florin Cîţu, este anunţul postat pe pagina de Facebook a USR PLUS, după o şedinţă a conducerii alianţei.

Alianţa USR PLUS deţine în Guvern portofoliile Justţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după revocarea lui Stelian Ion.

Dan Barna a anunțat că demisiile vor fi depuse marți dimineață, nu astăzi.

„Nu se mai poate aşa şi nici nu se va mai putea aşa mai departe cu USR PLUS (…) Florin Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Cîţu (…) Ne prezentăm demisiile, mâne dimineaţă premierul le va avea pe masă la prima oră”, a declarat Barna.

„El a sost la declaraţii în aplauzele colegilor săi, miniştri şi parlamentari. ”Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier. Fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună aşa nu se mai poate”, a explicat Dan Barna.

Mai jos, imagini de la o conferință de presă susținută de liderii USR.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

USR-iștii din Constanța nu pleacă din funcții, ci așteaptă să se limpezească apele

lun sept. 6 , 2021
Membrii USR din Constanța care au obținut funcții în urma alianței cu PNL nu își dau demisia, după ce miniștrii partidului au decis să demisioneze din Guvernul Cîțu. Dumitru Caragheorghe, președinte USE Constanța, a explicat că filiala este în așteptare. „Asteptăm să se limpezeasca apele. Inteleg că e o șansă […]

V-ar putea interesa și: