Miniștrii USR și-au depus demisiile și au făcut o fotografie ca-n filme

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că el şi miniştrii USR PLUS şi-au depus demisiile, marţi dimineaţă, la cabinetul premierului.

“În această dimineaţă am făcut ceea ce am anunţat. Am înregistrat şi depus demisiile, împreună cu miniştrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a afirmat, într-o postare pe Facebook, Dan Barna.

Aceasta a fost însoțită de mai multe fotografii, printre care una care aduce a afiș de film. Este vorba despre „Cei șapte maginifici”, un remake din 1960 al filmului japonez „Cei șapte samurai”, regizat de celebrul Akira Kurosawa, transpus în decorul american tipic westernului. Un alt remake a fost realizat în 2016. Afișul în puteți vedea în colajul de mai sus.

Există și diferențe, desigur. Cei 7 maginifici sunt acum 6. Ar fi fost 7, dar Stelian Ion nu a mai avut ocazia să-și depună demisia, fiind remaniat de premier (ceea ce a dus la gestul de azi). De asemenea, fotgraful USR a preferat un cadru mai întunecat, posomorât și sumbru, ca să exemplifice criza politică prin care trecem, dar a făcut poza exact când câteva dâre de lumină cădeau pe fața lui Dan Barna și a celorlalți miniștri, poate ca o sugestie că de acolo poate veni soluția.

O altă asemănare – dar nu prea mare – este că actorii au în mâini arme, iar politicienii demisii. Uneori, hârtiile sunt mai importante decât armele.

Vă reamintim că Alianţa USR PLUS deţine în Guvern portofoliile Justiţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după revocarea lui Stelian Ion.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Revizia anuală a instalațiilor Electrocentrale Constanța începe pe 20 septembrie

Tue Sep 7 , 2021
Electrocentrale Constanța SA a anunțat că va efectua revizia anuală a instalației de producere a energiei termice, în vederea executării lucrărilor necesare de pregătire a sezonului rece, sens în care se va sista furnizarea agentului termic sub formă de apă caldă către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al […]
CET palas electrocentrale sa constanța