Ministrul Apărării: „Ne putem aștepta și la o evoluție spre Odesa. Este o acalmie falsă”

vasile dincu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, sâmbătă seară, că nu sunt date concrete despre deplasarea frontului din Ucraina către Odesa, dar că acest scenariu a fost luat în calcul de NATO. „Va trebui să fim pregătiţi să echilibrăm fronturile”, afirmă ministrul, precizând că ceea ce vedem acum este ”o acalmie falsă”, care va fi urmată de noi lupte săptămâna viitoare.

Vasile Dîncu a fost întrebat, sâmbătă seară, la Antena 3, despre extinderea războiului din Ucraina înspre Odesa, care ar putea pune în dificultate ţările riverane de la Marea Neagră, şi a afirmat:

„În acest moment nu există date concrete despre asta. Dacă ne uităm însă la comportamentul lui Vladimir Putin că s-au dislocat forţe dinspre zona Kievului înspre zona din Marea Neagră sigur că ne putem aştepta şi la o evoluţie spre Odesa”.  

Ministrul a precizat că ”acest plan nu este nou pentru NATO”.  

„S-au luat în calcul toate perspectivele posibile, mai ales întărirea Flancului Estic. Va trebui să fim pregătiţi să echilibrăm fronturile”, a adăugat ministrul.  

„Nu trebuie să intrăm în alarmă în ceea ce priveşte venirea lui Putin, intenţia de a ataca Odesa şi o zonă proximă Mării Negre, însă evident că suntem vigilenţi si acest lucru a fost luat în calcul înainte”, a mai declarat ministrul. 

Acesta crede că liderul rus a încercat să tragă de timp prin diplomaţie, negocieri pentru a concentra forţele în Donbas şi Lugansk.  

„Cred că are nevoie de o mică victorie măcar pentru a putea să treacă la negocieri (…) Este o acalmie falsă. Se pare că în săptămâna viitoare vom vedea o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi fluxuri migratorii mai mari”, a mai declarat ministrul Apărării.  

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

„Constanța, singura reședință de județ fără spital de pediatrie, fără maternitate, cu un spital județean subfinanțat și suprasolicitat”

Sun Apr 10 , 2022
Ce faci când te pricopsești în spitalul județean cu o bacterie infecțioasă (o nosocomială dificilă(!)), dar ești externat și nu ai unde te trata de “cadou”, că spitalul de infecțioase e închis de 6 luni? Cam care ar fi soluția? Stimați domni care administrați destinele oamenilor (pentru voi doar contribuabili) […]