Ministrul Educației: Examenele naționale vor avea loc la datele stabilite

Președintele AUF, Sorin Mihai Câmpeanu,

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, că examenele naţionale vor avea loc la datele stabilite, iar pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi modificări. Pentru toate celelalte clase, va exista vacanţă între 2 aprilie – 4 mai, iar anul şcolar se va încheia în 25 iunie.

Ministrul Educaţiei a anunțat, după consultări cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor, 10 măsuri care au fost adoptate prin consens.  

Una dintre acestea vizează faptul că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, respectiv 22-25 iunie probele scrise ale Evaluării Naționale, 28 iunie – 1 iulie pentru Bacalaureat.

Ministrul a precizat că probele de competenţe vor fi echivalate.   

Cîmpeanu a precizat că pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi vreo modificare. Pentru celelalte clase, vacanța de primăvară va fi între 2 aprilie – 4 mai, iar semestrul al doilea se va încheia în 25 iunie.   

„Propunerea a fost asumată de MEN, a plecat de la solicitarea puternic fundamentată epidemiologic. (…) Ceea ce am comunicat a fost agresat cu toţi partenerii de dialog. Va face obiectul unui ordin de ministru. Dacă am ajuns la un numitor comun, astăzi emitem ordinul de ministru”, a mai anunţat ministrul Educaţiei.   

Cîmpeanu a precizat că ”sunt pierderi majore cauzate de predarea online”.  

„Trendul ascendent al ratei de infectare ar putea să ducă la suspendarea tuturor activităţilor didactice. Nu putem face abstracţie de acest element”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.   

Întrebat dacă poate garanta cineva că din 4 mai se va putea rvei la şcoală, Sorin Cîmpeanu a precizat:

„Nu poate nimeni să garanteze acest lucru. Avem obligaţia să ne adaptăm rapid şi responsabil la evoluţie (…) Nu sunt în măsură să ghicesc viitorul”.   

Ministrul Educaţiei a afirmat că ”acest an se va încheia şi examenele naţionale se vor susţine”. 

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Când devin sensuri unice străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului din Constanța. Oprirea și staționarea vor fi interzise

Thu Mar 25 , 2021
Primăria Municipiului Constanța a anunțat că în prima jumătate a lunii aprilie va pune în practică un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are drept obiectiv decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile. Mai precis, traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion […]