Ministrul educației și cercetării a decis să suspende olimpiadele școlare

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a convocat o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți în care s-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unitățile de învățământ.

De asemenea, ministrul a subliniat importanța dotării școlilor cu săpun și dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând  situația.

Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul educației și cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Conform art. 4 din Hotărârea nr.7 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toți cetățenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Acest articol se impune și tuturor elevilor/studenților/cadrelor didactice care se întorc din țările menționate.

Totodată, inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și cadre didactice care sunt izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării.

Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată, se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

Menționăm că suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este în atributul EXCLUSIV al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Măsura este însă luată în discuție. Detalii mai jos:

Grupul de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, condus de Raed Arafat, propune ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR până pe 21 aprilie!

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Niciun caz de coronavirus în Constanța

Mon Mar 9 , 2020
Luni după-amiază nu se înregistra niciun caz de coronavirus în județul Constanța. Prefectul George Niculescu a declarat că nicio persoană nu este în carantină. „272 de persoane sunt izolate la domiciliu. S-au efectuat și 7 teste, toate au fost negative”, a precizat acesta. Unul dintre teste a fost făcut în […]