Ministrul Energiei, acuzat că face declarații mincinoase și electorale referitoare la concedierile de la șantierul naval Mangalia

Ministrul Economiei contrazice verbal un document oficial al ministerului pe care îl conduce, document care anunță disponibilizări la șantierul naval din Mangalia. Reprezentanții sindicatului îl acuză de declarații mincinoase și electorale.

Iată cum stau lucrurile. Pe 16 septembrie, Constanța 100% anunța, în exclusivitate, că 228 de angajați ai Damen Shipyards Mangalia S.A. vor fi disponibilizați. Ne bazam informația pe surse oficiale foarte bine informate, dar și pe documente. Am ales să nu le publicăm la acea dată.

Pe 17 septembrie, prezent la Mangalia, pentru lansarea candidaților P.N.L. la primăriile din județul Constanța, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a transmis un mesaj de calmare pentru angajații șantierelor DAMEN (Galați și Mangalia). Ministrul a declarat, în exclusivitate pentru Focus Press, că nu vor exista concedieri din rândul angajaților de la şantierul Mangalia. Declarațiile sale au venit după cele ale primarului Cristian Radu, PNL, care afirma același lucru.

Astăzi vă prezentăm dovada că vor fi, totuși, disponibilizări, și că Ministerul Economiei știa de acest lucru. Ministerul a emis, pe 14 septembrie, adresa nr. 42215/DN/14.09.2020, în care se vorbea despre concedierea a 228 de salariați. Aveți documentul mai jos. Adresa ministerului a fost trimisă către Sindicatul Liber Navalistul.

De la respectivul document, la sindicat nu s-a mai primit niciun document prin care să se anuleze decizia de pe 14 septembrie.

„Am solicitat statului român, în calitatea lui de acționat majoritar la Damen SA Mangalia, implicare și informații cu privire la preconizata concediere a unor muncitori din platforma șantierului din Mangalia. Răspunsul primit a fost cel puțin dezamăgitor, în sensul că, din răspunsul Ministerului Economiei reiese faptul că oamenii reprezintă doar cifre la nivelul cel mai de sus al statului român, iar afectarea a 228 de vieți, la care se adaugă alte multe sute, membrii familiilor, este acceptabilă pentru statul român. Am fost profund indignați, a doua zi după ce am primit acest răspuns, când ministrul Economiei a ales să mintă și să contrazică susținerile ministerului pe care îl conduce, spunând că la Mangalia nu se vor face concedieri. Ne dorim să fie adevărat, dar știm că declarația mincinoasă este doar una electorală, amânarea acestei decizii având ca unic scop „liniștirea” electoratului și nimic altceva. Vom lupta pentru fiecare om și pentru fiecare loc de muncă.”, a declarat Emil Tatu, avocatul sindicatului, la solicitarea Constanța 100%.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Coronavirus în Constanța: 298 de teste PCR în ultimele 24 de ore. Află câte au fost pozitive

Fri Sep 18 , 2020
Prefectura Constanța a anunțat care este situația la zi privind coronavirsului. Astfel, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.235 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 53 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ultimele 24 de ore, în […]
covid-19