Ministrul Energiei: OMV Petrom şi Romgaz ar trebui să anunţe în acest an decizia de investiţii în extracţia gazelor din Marea Neagră

exploatare gaze

OMV Petrom şi Romgaz ar trebui să anunţe în acest an decizia de investiţii în extracţia gazelor din zăcământul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, având în vedere contextul actual de pe piaţa gazelor, a afirmat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres.

Popescu a participat la Romanian International Gas Conference, organizată de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze din România (FPPG).

La plecare, a fost întrebat de jurnalişti dacă OMV Petrom şi Romgaz ar trebui să ia mai repede decizia de investiţii în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, având în vedere contextul.

„Le-am spus tot timpul, mă aştept şi vreau ca declaraţia şi decizia Romgaz şi Petrom să fie luată cât mai repede, să fie nişte declaraţii inclusiv la sfârşitul acestui an. Îmi doresc acest lucru pentru că este o situaţie specială în piaţă. Este nevoie de gaz natural în piaţă şi România poate juca un rol. Eu cred că Legea offshore este suficient de clară. Eu cred că se va lua o decizia până la finalul acestui an”, a spus oficialul guvernamental.

El a adăugat că acest lucru ar însemna ca producţia de gaze în acel perimetru să înceapă la finalul anului 2026-începutul anului 2027, moment în care România va fi independentă din punctul de vedere al aprovizionării cu gaze şi va exporta în regiune surplusul.

Pe de altă parte, întrebat dacă investitorii vor anunţa în acest an decizia finală, Franck Neel, preşedintele boardului FPPG şi director în cadrul OMV Petrom, a arătat că răspunsul la această întrebare îl poate da Christina Verchere, CEO al companiei, care va fi prezentă joi în a doua zi a conferinţei.

Pe 28 iulie, Verchere spusese că decizia finală în privinţa investiţiei în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră ar putea fi luată la jumătatea anului 2023.

În zăcământul de mare adâncime Neptun Deep s-ar putea afla 100 de miliarde de metri cubi de gaze,

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Romeo Stavăr-Vergea, noul consul onorific al Franței în Constanța

Wed Sep 21 , 2022
Romeo Stavăr-Vergea este noul consul onorific al Franței în Constanța. Romeo Stavăr-Vergea a fost numit în cadrul unei ceremonii de Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadorul Republicii franceze în România. Evenimentul a avut loc pe 19 septembrie 2022. Cu aceasta ocazie Alianța Franceză Constanta a primit și vizita lui Julien Chiappone-Lucchesi, […]