Ministrul francez al Apărării, mesaj către români: „Toată Europa participă la acest efort, dar dumneavoastră sunteţi în prima linie”

Agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei a readus războiul în Europa, a declarat, duminică, ministrul francez al Apărării, Florence Parly, care se află la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Aceasta a avut și un mesaj pentru români.

„De pe 24 februarie, o propoziţie este pe buzele tuturor: războiul s-a întors în Europa. Acum câteva săptămâni, mulţi dintre noi nu îşi imaginau că aşa ceva se poate întâmpla. Azi, războiul este o realitate în Ucraina, la porţile României şi la porţile Europei, la porţile Europei noastre”, a arătat aceasta.

Ea a subliniat că pentru acest război există un singur responsabil – Vladimir Putin. „După ce a minţit o lume întreagă, simulând calea diplomaţiei, a încălcat toate angajamentele internaţionale ale Rusiei. A ales războiul, a ales violenţa şi forţa pentru a constrânge un popor suveran, poporul ucrainean, care nu aspiră decât la pace în Europa”, a adăugat Parly.

Ministrul francez a vorbit despre curajul poporului ucrainean. „Curajul lor ne obligă”, a subliniat aceasta şi a lăudat ospitalitatea şi spiritul de iniţiativă al românilor faţă de refugiaţii din Ucraina.

„Toată Europa participă la acest efort, dar dumneavoastră sunteţi în prima linie. Pentru cei pe care îi primiţi sunteţi chipul Europei”, s-a adresat ea românilor.

„Azi, Ucraina se luptă pentru libertatea sa, iar Europa este prezentă pentru a susţine poporul ucrainean”, a adăugat ea.

Totodată, Florence Parly a punctat că România şi Franţa sunt mai mult decât state partenere, sunt state prietene.

De asemenea, ea a amintit de faptul că Franţa va conduce, în România, un grup de luptă NATO, în calitate de naţiune-cadru.

„Este o nouă dovadă a angajamentului Franţei pe Flancul Estic al Alianţei”, a adăugat Parly, subliniind caracterul defensiv

„Alianţa nu ameninţă Rusia, Europa nu ameninţă Rusia. Nimeni nu ameninţă Rusia. În schimb, e datoria noastră să arătăm Rusiei că unitatea noastră nu poate fi destrămată când trebuie să ne apărăm aliaţii”, a adăugat ministrul francez.

Pe 1 martie, 235 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, alăturându-se celor 40 de militari deja ajunşi în ultimele zile în România, informa Ministerul Apărării Naţionale.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Klaus Iohannis: „România beneficiază de garanţii de securitate şi de protecţie ca niciodată în istoria sa”

Dum mart. 6 , 2022
Agresiunea militară declanşată de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental şi în mod dramatic securitatea europeană, dar a subliniat că România beneficiază de garanţii de securitate şi de protecţie ca niciodată în istoria sa. El a susţinut o declaraţie alături de premierul Nicolae Ciucă şi de ministrul francez al Apărării, […]

V-ar putea interesa și: