Ministrul Mediului a dat cărțile pe față. Ce se va întâmpla cu taxele auto în acest an

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că în 2022 nu va exista o taxă auto sau o taxă de primă înmatriculare, precizând că de câteva săptămâni se lucrează la eficientizarea programului Rabla.

Tanczos Barna a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în câteva zile va fi finalizat programul Rabla pentru versiunea 2022-2024.    “În 2022 sigur nu va exista o taxă auto, taxă de mediu sau taxă de primă înmatriculare. Printre altele, din acest motiv, de câteva săptămâni bune lucrăm la eficientizarea programului Rabla. În câteva ore, câteva zile, adică săptămâna aceasta se finalizează programul Rabla pentru versiunea 2022-2024. Am promis asociaţiilor de profil o predicitibilitate”, a afirmat ministrul Mediului.   

El a explicat că această predictibilitate se referă la chestiuni legate de finanţare şi de avantajele unui asemenea program.   

Ministrul Mediului a precizat că în prezent există măsuri de încurajare a celor care doresc să cumpere autoturisme noi.   

„În momentul de faţă nu există măsuri de descurajare, există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere maşini noi, inclusiv pentru a susţine industria autohtonă, producţia autoturismelor din România”, a transmis Tánczos Barna.

Vă recomandăm și:

Mercedes renunță la motoarele cu combustie internă și a prezentat automobilul electric cu autonomie de peste 1.000 km VIDEO

Ungaria a terminat partea sa din Via Carpatia, drumul care leagă Constanța de Lituania

Guvernul vrea să ne descurajeze să cumpărăm mașini poluante, „ori prin majorare de taxe, ori prin taxă nouă”


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce trebuie să știți dacă aveți centrală individuală de apartament

joi ian. 6 , 2022
Mulți români care au centrale pe gaz în apartamente au citit cu îngrijorare știrea că acestea vor fi interzise. Ministrul Mediului le transmite să stea liniștiți. Implementarea măsurii de interzicere a centralelor individuale de apartament în blocurile noi se va face gradual, nu de azi pe mâine, pentru că sunt […]

V-ar putea interesa și: