Ministrul rus de Externe: Rusia este pe punctul de a conveni asupra unor părţi ale unui posibil acord de pace cu Ucraina

Serghei Lavrov. Sursă foto: Kremlin.ru
Serghei Lavrov. Sursă foto: Kremlin.ru

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat, miercuri, că Rusia este pe punctul de a conveni asupra unor părţi ale unui posibil acord de pace cu Ucraina, după ce Kievul a acceptat să discute despre neutralitate. Astfel, există speranţa încheierii celui mai mare război din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, relatează Reuters.

”Statutul neutru este acum discutat serios, împreună cu garanţiile de securitate”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru RBC News.

”În prezent, chiar acest aspect este discutat în cadrul negocierilor – există formulări absolut specifice care, din punctul meu de vedere, sunt aproape de a ajunge la un acord”, a mai spus Lavrov.

Oficialul rus a precizat că preşedintele Vladimir Putin a vorbit despre neutralitate, împreună cu garanţiile de securitate pentru Ucraina, fără aderarea la NATO, ca o variantă posibilă în februarie.

Lavrov a avertizat că negocierile nu au fost uşoare, dar că există o ”oarecare speranţă de a ajunge la un compromis”.

Oficialii ucraineni au anunţat, de asemenea, afirmaţii pozitive prudente cu privire la discuţiile de pace. Se spune că Ucraina este dispusă să negocieze sfârşitul războiului, dar nu se va preda şi nu va accepta ultimatumurile ruseşti.

Lavrov a mai spus că elementele-cheie ale discuţiilor includ securitatea oamenilor din estul Ucrainei, demilitarizarea Ucrainei şi drepturile cetăţenilor vorbitori de limbă rusă din Ucraina.

Putin a invocat că a lansat operaţiunea militară pentru că vorbitorii de limbă rusă din Ucraina au fost supuşi unui genocid de către ”naţionaliştii şi neonaziştii” ucraineni.

Pe de altă parte, Ucraina şi Occidentul susţin că acuzaţiile de genocid sunt neîntemeiate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au început înscrierile pentru examenele Cambridge şi IELTS de la Liceul Teoretic George Călinescu Constanța

mie mart. 16 , 2022
Liceul Teoretic George Călinescu Constanţa este instituția cu cea mai bogată experiență în organizarea examenelor internaționale Cambridge din județul Constanța. În cei 23 de ani de activitate desfăşurată în acest domeniu, mii de candidați au susținut aici probele de examen Cambridge, beneficiind de condiții impecabile de organizare, desfășurare, comunicare și […]

V-ar putea interesa și: