Ministrul Sănătății a recunoscut: „30% din vaccinări sunt în afara platformei”

vlad vociulescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susținut de USR PLUS, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare, pentru că oamenii merg direct la centre neinformatizate şi se vaccinează, ceea ce reprezintă o „vulnerabilitate”. 

„În perioada următoare, MS şi CNCAV trebuie să vegheze la două vulnerabilităţi – 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare şi nu sunt în platforma de programare. Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oameni nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu.  

Acesta a precizat că, între 15 şi 23 ianuarie, sunt 1.353 de persoane înregistrate în platformă care sunt marcate ca făcând parte din etapa a treia şi se vor face verificări. 

Peste rând s-au vaccinat oameni și prin alte țări.

„În Spania, scandalul provocat de cei care s-au vaccinat peste rând s-a lăsat cu demisii la nivel înalt. Șeful Statului Major al Armatei, dar și primari, directori de spital și chiar consilieri din Ministerul Sănătății au renunțat la funcții după ce s-au imunizat ei sau familiile lor deși nu făceau parte din categoriile prevăzute în prima etapă de vaccinare împotriva Covid-19.”, spune TVR.

Citește și:

Programare pentru proști. Domnul Gheorgiță m-a anunțat, la televizor, că am ratat la mustață vaccinarea

Persoanele amânate la vaccinare vor primi rapelul după 30 de zile, nu 21!

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trasee CT BUS deviate din cauza ninsorii

Wed Jan 27 , 2021
CT BUS anunță că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, autobuzele liniilor 5 -40, 5b și 13 întorc la sensul giratoriu de pe bd. Mangaliei, la intersecția cu str. Hatman Arbore. Devierea are loc ca urmare a restricționării de către Poliția Locală a circulației spre localitatea Cumpăna, măsură ce a dus […]
ct bus