Ministrul Sănătății: „Am colaborat foarte bine cu Medgidia” VIDEO

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat, astăzi, județul Constanța, unde a făcut o evaluarea a unităților sanitare aflate în prima linie a luptei împotriva Covid-19 și a remarcat colaborarea foarte bună pe care a avut-o cu spitalul din Medgidia.

Ministrul a remarcat faptul că spitalele din județul Constanța sunt bine pregătite și bine conduse, subliniind eforturile depuse de reprezentanții localităților din Medgidia și Mangalia, ambele conduse de primari liberali, dar și cele depuse la Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța.

„Noi am colaborat foarte bine cu Medgidia. Foarte bine am colaborat. Când a fost nevoie de transferuri la nivel național nu au fost niciun fel de probleme”, a declarat Nelu Tătaru.

„Managementul de acolo este un management foarte OK”, a completat Septimiu Bourceanu, specialist în Sănătate.

„Medgidia crește frumos, se dezvoltă frumos”, a completat și Bogdan Huțucă.

Investiții din partea Primăriei Medgidia

În mai 2020, primăria Municipiului Medgidia a achiziționat aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul Municipal Medgidia, a anunțat primarul localității, Valentin Vrabie.

Unitatea sanitară a fost dotată cu aparatură medicală de ultimă generație, care va permite efectuarea unor teste ultraperformante de genetică, biologie moleculară și virusologie moleculară, răspunzând astfel solicitărilor medicilor specialiști, prin rezultate precise și rapide.

Linia completă de extracție și aparatul RT PCR (reacție de polimerizare în lanț) reprezintă dotări medicale cu tehnologie in vitro, care imită capacitatea naturală de replicare a ADN și ARN-ului unui patogen specific, în cazul nostru, foarte important în detecția cu precizie mare, a virusului SARS-COV-2. Cu achiziția acestui aparat performant sunt puse bazele unui laborator de biologie moleculară în Spitalul Municipal Medgidia. Mai multe informații puteți citi AICI.

Anul trecut, Primăria Medgidia a anunțat că modernizează, cu 17 milioane de lei, spitalul din Medgidia.

Mai multe paturi în județul Constanța

Ministrul Sănătății a afirmat că se va extinde numărul de paturi pentru bolnavii de Covid-19 din județul Constanța.

„În evaluarea pe care am făcut-o la Spitalul Județean vom avea o extensie de 14 paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie încă 12 paturi și la Spitalul Mangalia, 7 paturi. Deci pentru Regiunea de Sud-Est o extensie de 33 de paturi pe care să le avem într-o rezervă în perioada următoare în funcție de evoluție. Nu trebuie să ne lăsăm doar în baza corpului medical, a spitalelor și a paturilor pe care le facem ca extensie. De astăzi avem 10 paturi aici în Terapie Intensivă, avem deja 6 la Pneumoftiziologie și în decurs de 2 săptămâni le avem pe toate 12, săptămâna viitoare cele 7 din Mangalia sunt în funcție.”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a fost însoțit de Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și candidatul partidului, de pe locul 1, la Camera Deputaților, și Septimiu Bourceanu, prim vicepreședinte PNL Constanța, candidat, de pe locul 1, la Senat.

Citește și: Primăria Medgidia a achiziționat un cort pentru triajul pacienților spitalului municipal

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.