Ministrul Sănătății i-a băgat pe români în speriați. Ce îi transmite deputatul Marian Crușoveanu

Deputatul PNL Marian Crușoveanu este de părere că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a creat o isterie în rândul românilor prin îndemnul său ca persoanele de până în 40 de ani să se prezinte la medicul de familie pentru a primi prescripția de iodură de potasiu. Și nu se înșală.

„Astfel de mesaje venite din partea persoanelor publice cu o responsabilitate uriașă în domeniul medical, în acest context extrem de complicat, mesaje neînsoțite de explicații complete, pot face mult rău și pot genera, totodată, o panică greu de controlat. Rolul Ministerului Sănătății este acela de a informa populația, fără să creeze isterii colective, în timp ce ministrul are obligația de a oferi explicații clare și concise, astfel încât să poată menține calmul de care românii au nevoie. Declarațiile de zilele trecute au pus o presiune suplimentară asupra românilor, deși monitorizarea care se face permanent, la nivelul instituțiilor abilitate, indică faptul că radiațiile sunt la cote normale.”, a precizat liberalul.

Marian Crușoveanu a subliniat că românii așteaptă mesaje responsabile din partea reprezentanților Guvernului. De aceea, acest subiect ar trebui discutat urgent la ședința coaliției guvernamentale, pentru a remedia situația cât mai repede.

„Declarațiile făcute de ministrul Rafila par a fi făcute în grabă, ca o reacție la competiția internă din PSD în urma rezultatelor apărute în sondajele de opinie din ultima perioadă.”, a punctat acesta.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cristina Dumitrache: România alocă cei mai puțini bani pentru cercetare-dezvoltare din UE

Wed Aug 10 , 2022
România alocă 19 euro de persoană pentru cercetare-dezvoltare și este pe ultimul loc în UE arată datele Eurostat, a devzăluit, miercuri, deputata PSD Cristina Dumitrache. „Un loc nedemn pentru o țară membră UE, în condițiile în care multe țări europene depun toate eforturile pentru a implementa strategii naționale de susținere […]