Ministrul Sănătății: Încă nu am atins vârful pandemiei. Când va veni relaxarea măsurilor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că nu se poate vorbi deocamdată de o relaxare a măsurilor luate de autorităţi, deoarece nu am atins încă vârful pandemiei de coronavirus. Acesta ar putea fi în a doua jumătate a lunii aprilie. El crede că de-abia după jumătatea lunii mai s-ar putea vorbi de o relaxare.

Nelu Tătaru a declarat, marţi, la Braşov, că trebuie să menţinem precauţiile luate până în prezent pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Suntem într-un stadiu în care avem şi transmitere comunitară, suntem într-un stadiu în care mai aşteptăm compatrioţi de-ai noştri să se întoarcă. Gândiţi-vă că avem încă nişte precauţii pe care trebuie să le menţinem. Nu vorbim de relaxare, nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei, sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, 21 aprilie şi după a doua jumătate a lunii mai, 1 iunie să vorbim de o relaxare”, a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de News.ro.

El a precizat că în acest moment se înregistrează o uşoară creştere a numărului de cazuri de Covid-19, iar mare parte din persoanele decedate aveau şi comorbidităţi.   

„Până atunci ţine doar de noi în ce măsură ţinem aceste precauţii şi dacă vom avea un vârf mai ascuţit care să forţeze printr-un număr de cazuri mari şi grave structura spitalicească şi atunci vom avea un moment în care poate va trepida terapia intensivă. Gândiţi-vă că în acest moment avem o creştere uşoară a numărului de cazuri, avem 182 de decese, dar din păcate trebuie să ne uităm că aceste decese au şi comorbidităţi. Trebuie să avem grijă de cei cu comorbidităţi, de cei peste 65 de ani”, a mai transmis Nelu Tătaru.  

Ministrul Sănătăţii a avut, marţi, o întâlnire cu autorităţile locale din Braşov şi cu directori de unităţi medicale din acest judeţ.

Cum e la ații

Restricţiile de circulaţie implementate pentru încetinirea răspândirii epidemiei de coronavirus vor fi suspendate progresiv, începând din 14 aprilie, a declarat luni cancelarul Sebastian Kurz, citat de cotidianul Le Figaro.

„Obiectivul este reluarea activităţilor în mod etapizat”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz înr-o conferinţă de presă, îndemnând cetăţenii să menţină „cea mai mare disciplină”.

Magazinele mici vor fi redeschise pe 14 aprilie. Restul unităţilor comerciale se vor deschide pe 1 mai, iar restaurantele la jumătatea lunii mai. Adunările cu un număr mare de persoane vor rămâne interzise cel puţin până la sfârşitul lunii iunie.

Până acum, în Austria s-au înregistrat 12.083 de cazuri de coronavirus şi 220 de morţi.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Înșelăciune prin metoda coronavirus. La ce i-a dus mintea pe infractori!

mar apr. 7 , 2020
În cursul zilei de ieri, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 Poliție Constanța au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune. În urma cercetărilor a reieșit faptul că femeia a fost […]
telefon covid

V-ar putea interesa și: