Ministrul Sănătății vede sfârșitul epidemiei de coronavirus în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că România e în faza descrescătoare a epidemiei și că vede sfârșitul acesteia.

De aproximativ o săptămână  cazurile de COVID încep să fie mai puţine. El a atras totuşi atenţia ca avem incă persoane in terapie intensivă si se mai înregistrează şi decese.  Dar dacă acestea vor fi gestionate cum trebuie, va urma şi sfârșitul pandemiei. Ministrul a vorbit chiar şi de vacanţe.

„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei.”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Ministrul a subliniat ca toate relaxările trebuie sa vină treptat şi nu se poate pune problema să renunţăm la măşti şi distanţare socială.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

DOCUMENT Declarația care trebuie completată la tranzitarea Bulgariei

vin mai 22 , 2020
Dacă vreți să traversați Bulgaria, trebuie să completați o declarație. Modelul îl găsiți aici.

V-ar putea interesa și: