Ministrul Sănătății vrea să aducă pastila anti-covid în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat, joi, cu reprezentanții Pfizer pentru a aduce în România pastila anti-COVID a companiei americane, Paxlovid, potrivit unui comunicat al ministerului.

„La mai puțin de 24 de ore de la aprobarea tratamentului anti-COVID Paxlovid în SUA, ministrul Sănătății, prof.dr. Alexandru Rafila face demersuri să aducă cât mai rapid noul antiviral în România”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, „în vederea pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sănătății a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții companiei Pfizer pentru a identifica soluții în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienții români”.

Ministerul Sănătății precizează că Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului. Tratamentul este recomandat pacienților care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare și de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării și a tratamentului în ambulator”, consideră ministrul Sănătății, citat în comunicat.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat, în 16 decembrie, că a aprobat folosirea în caz de urgenţă, în Uniunea Euroepeană, a pastilei împotriva COVID-19 a laboratorului farmaceutic american Pfizer – care nu a primit încă autorizarea completă în vederea punerii pe piaţă.

”Medicamentul, care nu este încă autorizat în UE, poate fi folosit în tratarea adulţilor bolnavi de COVID-19 care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc sporit să se îmbolnăvească grav”, anunţă într-un comunicat EMA.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Studii – varianta Omicron este mai puțin periculoasă decât Delta

Thu Dec 23 , 2021
Datele din Africa de Sud, Scoția și Anglia oferă o veste bună, după câteva săptămâni de temeri privind amenințarea noii variante a coronavirusului. Oamenii de știință subliniază însă că în ciuda acestor concluzii, care oricum sunt preliminare, simplul fapt că Omicron este mult mai contagios înseamnă că spitalele se vor […]