Ministrul Stelian Ion s-a răzgândit. Procurorii pot ieși la pensie la 48 de ani

USR-PLUS-Alianta-National-Taranista-Stelian-Ion

Stelian Ion, ministrul justiției a anunțat, joi, că în acest moment nu mai este oportună creşterea vârstei de pensionare a magistraţilor, informează Agerpres. Asta în condițiile în care, pe 31 decembrie 2020, declara că își dorește acest lucru.

Stelian Ion a precizat că va propune, în schimb, abrogarea textului de lege referitor la pensionarea anticipată.

„În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraţilor, am ajuns la concluzia că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022”, a precizat Stelian Ion.

Conform ministrului justiției, prioritatea o reprezintă încurajarea magistraților să rămână în sistem.

„Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluţii pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experienţa lor la îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie şi să se simtă pe deplin apreciaţi pentru munca pe care o depun”.

Stelian Ion, ministrul justiției:

În prima sa conferință în calitate de ministrul al justiției, Stelian Ion preciza, pe 31 decembrie 2020, că va propune creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi.

„Există multe cereri de pensionare care pe mine mă îngrijorează. Pe viitor este foarte clar faptul că vom face o discuţie şi vom propune creşterea vârstei de pensionare, astfel încât un magistrat să nu mai poată ieşi la pensie la 48 de ani”, spunea Stelian Ion. „Cu tot respectul, cred că abia de la această vârstă magistraţii sunt în toată puterea, au experienţă deplină şi pot da cel mai mult justiţiei”, a spus Stelian Ion, în prima sa conferință de presă de la numirea în funcția de ministru al justiției.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.