Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, în vizită la Primăria Constanța. Ionuț Rusu: „Sunt copii care vor să facă sport, dar nu au unde”

Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, în vizită la Primăria Constanța  

Primarul municipiului Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu au primit astăzi vizita ministrului Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, în contextul lansării strategiei Clubului Sportiv Municipal Constanța. La întâlnire au participat Florina Cristache, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța și Andrei Talpeș, director CSM Constanța.  

Au fost prezentate cu această ocazie măsurile care vor fi incluse în Strategia Națională pentru Sport, în condițiile în care nu a existat o linie comună care să stabilească o direcție pentru sporturile individuale și de echipă. Noua strategie se va baza pe descentralizare și va include înființarea unor centre de excelență regionale în vederea pregătirii copiilor din alte județe.  

„Este mult mai ușor să avem o viziune comună și de un sistem de finanțare care să stimuleze aceste sporturi, indiferent că vorbim despre sporturi de echipă sau individuale. Toată lumea trebuie să vadă continuitatea în sport, vrem să impunem și criterii de performanță atunci când acordăm finanțare”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.  

„Avem o bază valoroasă de sportivi pe care trebuie să-i folosim. Sunt copii care vor să facă sport dar nu au unde. Suntem pregătiți să facem investițiile necesare pentru refacerea tuturor bazelor sportive. Constanța are nevoie de cadrul necesar pentru dezvoltarea sportului, atât la nivel de comunitate cât și de performanță” a subliniat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.  

Preluarea bazelor sportive în administrarea municipalității se va realiza în perioada următoare, această etapă fiind necesară pentru stabilirea planului de investiții al Primăriei Municipiului Constanța pentru următorul an.  


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bunuri contrafăcute în valoare de 4,5 milioane de lei, depistate în Portul Constanţa

mar aug. 23 , 2022
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, peste 16.100 de bunuri constând în articole vestimentare, țigări electronice, ceasuri și accesorii, susceptibile a aduce atingere […]

V-ar putea interesa și: