Ministrul Transporturilor i-a dat sarcină directorului Portului Constanța să construiască o parcare de 800 de locuri în afara portului

Județul Constanța nu are nicio parcare de 800 de locuri. Nu s-a putut. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a cerut însă directorului Administrației Porturilor Maritime, Florin Goidea, să se apuce să construiască una. Nu în port, ci în afara lui. Asta înseamnă, practic, pe raza Constanței sau a comunei Agigee.

Grindeanu a cerut acest lucru după ce sute de TIR-uri au stat (și stau încă) la cozi pentru a intra în port. Din lipsă de spații, unii șoferi au așteptat pe Autostrada 4.

@ct100.ro

Trafic blocat la intrare în Portul Constanța. Video: Ana Chiriac

♬ original sound – CT100.ro

Ministrul a anunțat pe Facebook că s-a identificat o soluție rapidă la această problemă.

„În urma discuțiilor dintre delegația Ministerului TransporturiIor și directorul general al Portului Constanța, Florin Goidea, cât și în urma deplasării în teren, s-au identificat două suprafețe în interiorul Portului care pot fi utilizate ca spații de parcare pentru tiruri în vederea defluirii traficului”, spune ministrul.

„Mai mult, s-a luat decizia ca, săptămâna viitoare, managementul Portului să prezinte un calendar asumat pentru realizarea unui Studiu de Fezabilitate având ca scop dezvoltarea unei parcări de capacitate mare (de peste 800 de locuri) în exteriorul Portului. Aștept o mobilizare și o execuție cât mai rapidă pentru realizarea acestor lucrări!”, a mai spus acesta.

Rămână de văzut cum va putea conducerea portului că construiască o parcare în afara portului, unde nu are niciun fel ed jurisdicție. Iar dacă ne uităm la promisinile primarilor din Constanța, care au promis parcări, dar nu au făcut, cerința lui Sorin Grindeanu pare demnă de filmele SF.

V-ar putea interesa și:

Sursă foto: Facebook/Sorin Grindeanu
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Victor Ponta și familia au luat țeapă de la Wizz Air

vin iul. 8 , 2022
Victor Ponta, fost premier al României, a povestit întâmplarea neplăcută prin care a trecut, împreună cu familia. A avut bilet de avion pentru Londra de la Wizz Air, dar compania a anulat cursa fără nicio explicație Politicianul a ajuns la Londra cu un avion British Airlines, după ce a scos […]
Victor-Ponta-Pro-Romania-4

V-ar putea interesa și: