Ministrul turismului din România promovează Grecia, dar pune piedici turismului autohton

Claudiu Năsui, ministrul turismului din România, le spune românilor ce trebuie să facă pentru a-și putea petrece vacanța în Grecia. Sursă foto: Facebook

Am trăit s-o vedem și pe asta: un ministru al turismului care promovează o țară străină, dar pune piedici turismului din țara sa.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui (căci România nu are un minister dedicat turismului) a anunțat ceea ce numește „o veste bună”.

„Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu nişte condiţii, şi acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună”, a afirmat oficialul român.

„Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe net (formularul de localizare PLF), un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Aşteptăm şi noi mai multe informaţii de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo”, a explicat Năsui.

Ce face statul român pentru turismul autohton? Dacă am spune „nimic” ar fi bine. Din nefericire, nu face nimic, ci pune piedici. De pildă, hotelurile sunt obligate să funcționeze la 70% din capacitate, restaurantele din marile stațiuni și orașe sunt închise în interior, oamenii sunt vânați pe stradă de poliție și jandarmi, care îi amendează dacă nu poartă mască sau nu poartă corect, iar pentru vara aceasta, guvernanții români se gândesc dacă putem merge pe plajele românești cu mască sau fără.

Mai mult, cei din HORECA, în special de pe litoral, se plâng de faptul că nu au primit niciun fel de sprijin în această perioadă. Li s-a promis un ajutor financiar care nu a mai ajuns.

O întrebare retorică, la final: aveți idee dacă ministrul turismului din Grecia promovează la fel de intens România, în țara lui?

Și a doua, tot retorică: Claudiu Năsui este ministrul turismului din Grecia sau România?

Cu masca și în apă?!

În România, am putea intra cu masca și în apă. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, luni, de jurnaliști, dacă purtarea măștii la plajă rămâne obligatorie, iar el a spus că restricțiile vor fi ridicate gradual, așa cum au și fost introduse.

Portul măștii este obligatoriu și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (la măștii pe plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă“, a spus Bode.

Ministrul a precizat că ceea ce a fost anul trecut la plajă, unde mii de oameni au stat unii lângă ceilalți fără mască, nu poate fi un lucru aprobat în acest an pentru că nu este “încurajator pentru evitarea pandemiei”.

Vă recomandăm și:

Aroganța grecilor și căciuleala românilor

Anca Nedea: „Bulgaria, Grecia şi Turcia finanțează masiv presa de litoral şi presa din România în general să spună lucruri bune despre ele şi lucruri foarte rele despre propriul litoral”

Cozile interminabile din vama Kulata – Promahonas mi-au adus aminte de vremea când aveam nevoie de vize pentru a călători în Grecia

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.