Ministrului Sănătății i se pare „ciudat” că Spitalul de Boli Infecțioase nu s-a redeschis

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat vineri, într-o conferință de presă, faptul că săptămâna viitoare efectua o vizită la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Acesta a spus că dorește să vadă care este motivul pentru care unitatea sanitară este încă închisă și nefuncțională, deși au trecut patru luni de la tragicul incendiu, în urma căruia șapte persoane și-au pierdut viața.

În cadrul conferinței, ministrul Sănătății a spus că este inadmisibil ca spitalele afectate de incendii, în cursul anului trecut, să fie, încă, nefuncționale, făcând referire la spitalele din Piața Neamț sau Constanța. Vizitele de lucru în Constanța, precum și în alte spitale din țară vin în contextul debutului valului 5 al pandemiei de coronavirus.

„Mi se pare ciudat că aceste spitale, afectate de incendii, nu și-au reluat activitatea. Voi merge la Constanța săptămâna viitoare, la Spitalul de Boli Infecțioase unde a avut loc tragicul incendiu pentru a vedea de ce, încă, nu poate fi redeschis, în contextul în care cazurile COVID-19 sunt, din nou, în creștere”, a pus ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Ministrul a mai spus că România e practic în valul 5 al pandemiei de coronavirus. Acesta a insistat că toți bolnavii, inclusiv cei care nu au COVID, trebuie să aibă acces la servicii medicale.

„Sigur că noi discutăm în această perioadă despre pregătirea sistemului de sănătate, ca să poată să răspundă cât mai bine actualului val pandemic. Deja ne găsim practic în valul 5 al pandemiei. Dar, în paralel, trebuie să fim siguri că atât copiii, cât și adulții, și vârsnicii au acces la servicii de sănătate, să poată să beneficieze de profesionalismul colegilor noștri și să-și poată rezolva probleme de sănătate, alta decât infecția COVID”, a declarat Alexandru Rafila.

„Știu multe dintre problemele sistemului și vreau să ajut cât se poate, în parteneriat cu profesioniștii din Sănătate. Nu noi, nu cadrele medicale sunt subiectul reformei, ci populația țării, să aibă aces la servicii de sănătate. Oamenii sunt în atenția noastă și asta îmi asum”, a mai spus acesta.

Vă recomandăm și:

Mărturii cutremurătoare ale unui medic din Constanța aflat în prima linie a luptei împotriva covid

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Ministrului Sănătății i se pare „ciudat” că Spitalul de Boli Infecțioase nu s-a redeschis

  1. Mai ciudat este faptul ca 12 oameni au ars de vii si criminalul care a favorizat asta este liber sa-si bata joc …Halal justitie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Perioada de izolare s-ar putea reduce la șapte zile

Fri Jan 7 , 2022
Secretarul de stat din ministerul Sănătății, Adriana Pistol, a declarat vineri, la Digi24, că autoritățile iau în calcul scurtarea perioadei de izolare pentru persoanele vaccinate infectate cu COVID la 7 zile, adică la jumătate față de cât este în prezent. Decizia finală va fi luată în ședința Comitetului Național pentru […]
covid 19