Minoră agresată sexual la Liceul Tehnologic Tomis. Ce au cerut cei trei suspecți

Trei minori au agresat sexual o fată de 15 ani la Colegiul Tehnic Tomis, situat pe bulevardul Tomis din Constanța, în octombrie 2021.

Cei trei sunt cercetați sub control judiciar, dar sunt nemulțumiți și au cerut instanței revocarea măsurii.

Judecătoria Constanța a respins, ca neîntemeiată cererea inculpaților.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă. Noul termen fost stabilit pentru luna viitoare.
 
Cei trei copii sunt acuzați că în luna octombrie 2021, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 15 ani, se afla în curtea unui liceu tehnologic, prin constrângere fizică, au dus persoana vătămată într-un loc retras, unde au atins-o pe aceasta în zona sânilor, a fundului și a organelor genitale.
 
Cei trei copii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei trei inculpați.
 
Cei trei băieți se pară că sunt elevi problemă. Unul dintre ei mai are un dosar penal pentru tâlhărie. Nici la școală nu excelează. De la începutul anului au înregistrat deja un număr record de absențe, 80.

„Am luat hotărârea în unanimitate, Consiliul Profesoral, conform legislației în vigoare să le scădem nota la purtare la 4 și să nu le acordăm bursa profesională pe întreg anul școlar”, declara prof. Cornel Dumitrașcu, care era atunci director general al colegiului.

Unitatea de învățământ nu avea paznic ziua și nici un sistem de supraveghere complet. Existau doar câteva camere video la intrarea profesorilor.

„Este necesar să asigure paza umană, este cea mai importantă modalitate de abordare a asigurării perimetrului în orice unitate de învățământ”, spunea atunci prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Registrul Auto Român funcționează de azi în Agigea

Mon Sep 19 , 2022
Începând de luni, 19 septembrie 2022, Registrul Auto Român, reprezentanța Județului Constanța și-a deschis porțile într-o locație nouă. Sediul este situat în comuna Agigea (DN 38 Agigea-Negru Vodă, strada Dimitrie Paciurea, nr. 64). „Acest amplasament dispune de o clădire și un teren care corespund specificului activităților pe care le desfășurăm, […]