Minori duși la secția de poliție și amendați pentru că nu respectau măsurile anti Covid-10

politia locala constanta

Mai mulți minori au fost duși la secția de poliție și amendați pentru că nu respectau măsurile anti Covid-10, a anunțat IPJ Constanța.

La nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor.

„Astfel, în cursul zilei de 2 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al instituției.

Este vorba despre Școala nr. 29 „Mihai Viteazul” din municipiul Constanța, din zona Tomis Nord, strada Cișmelei.

Polițiștii au procedat la înștiințarea tinerilor în cauză despre faptul că vor fi conduși la sediul poliției în vederea legitimării și luării măsurilor legale.

„Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor”, a mai spus reprezentanta IPJ Constanța.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.

De asemenea, conducerea I.P.J. Constanța a dispus verificări, prin structura de control intern, cu privire la modul în care au acționat polițiștii.

Bogdan Albota, unul dintre părinţii copiilor a povestit jurnaliştilor că elevii respectivi stăteau de vorbă în curtea şcolii respective, nu înjurau, nu distrugea, moment în care şi-au făcut apariţia poliţiştii. 

„Au venit patru domni poliţişti în uniformă, am înţeles de la copil că unii au sărit gardul prin spatele şcolii, unii au apărut de prin tufiş şi le-au spus că nu au voie în incinta şcolii cu toate că copiii nu deranjaseră cu nimic, nu înjurau, nu distrugeau, stăteau de vorbă pe un ton civilizat. Ei sunt foşti elevi ai Şcolii 29, actualmente au intrat în clasa a IX-a şi locuiesc în cartierul Tomis Nord şi vin în curtea şcolii după orele de program, joacă fotbal, baschet, socializează”, a afirmat părintele.

El a mai spus că poliţiştii le-au transmis copiilor că nu au voie în curtea unităţii de învăţământ. 

„Poliţiştii au spus că i-au ridicat conform legii 61, articolul 2, alineantul 13 care specifică că nu au voie în incinta instituţiilor de învăţământ dacă nu sunt elevi la acea unitate de învăţământ. Am citit articolul, nu e chiar aşa. Dacă erau elevii şcolii 29, nu era nicio problemă, dacă nu sunt elevii Şcolii 29, nu au voie. Elevii au pătruns în incinta şcolii fără a forţa nimic, poarta era descuiată, copiii vin des, nu am păţit niciodată aşa ceva, nu au deranjat, nu au nicio amendă până acum. E primul loc contact cu poliţia”, a mai declarat tatăl unuia dintre copii.

Tot el a mai precizat că poliţiştii au afirmat că elevii respectivi trebuiau duşi la secţie pentru a fi legitimaţi. 

„Poliţiştii au spus că trebuiau duşi la secţia să îi legitimeze pentru că unii dintre ei nu aveau buletinul. Am mers la secţia de poliţie cu buletinul copilului, cu toate acestea l-a ţinut două ore închis, nejustificat. Am întrebat de ce îl ţine două ore. Mi-au spus că să îl identifice. Am adus buletinul lui, buletinul meu, nu au avut bunăvoinţa să se uite pe buletine, au zis lăsaţi că verificăm noi, ca şi cum ar fi fost mare infractor. Se verifica în sistem într-un minut, nu cred că putea să dureze două ore”, a mai spus părintele respectiv.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Minori duși la secția de poliție și amendați pentru că nu respectau măsurile anti Covid-10

  1. Să se facă astfel de verificări și la Sc. 10 din cartierul Coiciu. Aceeași situație în special sâmbătă ,duminică cât și în vacanțele scolare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

1.835 de cazuri noi de coronavirus în România, 68 în județul Constanța

Dum oct. 4 , 2020
 Până astăzi, 4 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  108.135 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.835 de cazuri noi de persoane infectate […]

V-ar putea interesa și: