Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Grindeanu a fost eliberat

Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Grindeanu a fost eliberat, azi, de magistrații Judecătoriei Constanța. Suspectul, în vârstă de 15 ani, va fi plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată la cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și poate fi contestată.

Iată decizia:

„Admite cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 10988/P/2021. În baza art. 242 cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul (…)., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal, cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatul (…) de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 24/22.12.25021, emis de Tribunalul Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art.221 alin.1 C.proc.pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în mun. Constanţa, (..) fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza.

În baza art.221 alin.2 C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul are obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat;

În baza art.221 alin.4 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.”

În baza art. 272 cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, avocat G.D., în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.01.2022.”

Minorul a fost arestat preventiv din 22 decembrie 2021.

Vă recomandăm și:

Zen Residence
energia residenceOne thought on “Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Grindeanu a fost eliberat

  1. In sfarsit poate ca unii magistrati nu vor sa fie de acord ca romanii ar fi popor de idioti ! Cum adica este mai usor sa priponesti un copil de 15 ani decat sa fie chemati sa raspunda adevaratii vinovati ,adica proiectantul/arhitectul/dezvoltatorul blocului cu pricina ? Un mega-garaj amplasat sub sute de apartamente obligatoriu trebuia sa fie dotat ca sa nu se intample asa ceva .Nu existenta sau nu a unor AVIZE este cauza si nici scuza .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

V-ați plătit parcarea? Confort Urban vă verifică

Mon Jan 17 , 2022
Am auzit, în ultima vreme, mai mulți constănțeni care spun că n-ar trebui să plătim parcarea prin SMS, pentru că regulamentul este contestat. Nu-i ascultați. Da, regulamentul este atacat în instanță, dar este în vigoare! Judecătorii nu s-au pronunțat încă, în niciun fel. În imaginea de mai sus am surprins […]