Mintea cea de pe urmă a guvernanților: profesorii vor avea prioritate la vaccinare

bacalaureat profesori

Cineva le-a da dat guvernanților mintea cea de pe urmă. Acum, după ce au deschis școlile, s-au gândit că e bine să vaccineze cu prioritate profesorii. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, azi, că a stabilit cu coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, ca, din a doua jumătate a lunii februarie, personalul din învăţământ să aibă ”o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare”.

„Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o declaraţie de presă. 

Ministrul a precizat că angajaţii au disponibilitate la vaccinare, pentru a contribui la siguranţa sanitară în şcoli.  

„Îmi exprim încrederea că, prin responsabilitatea fiecăruia dintre cei implicai, în şcoli nu vor apărea focare şi nu vom fi nevoiţi să închidem şcolile după ce le-am deschis. Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, vă asigur că (…) nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în România”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.  Ministrul a precizat că, de la deschiderea şcolilor, nu a existat niciun caz în care să fie necesară suspendarea activităţii unor clase sau şcoli.  Mai mult, ministrul a precizat că nu au existat nici măcar cazuri de elevi cu simptome.  Sorin Cîmpeanu a precizat că raportările din ziua de vineri vor fi luate în calcul pentru a decide cum se vor desfăşura cursurile în săptămâna următoare.  Întrebat ce se întâmplă în cazul părinţilor care nu doresc să-şi trimită copiii la şcoala din lipsa de încredere că nu se vor infecta, Cîmpeanu a precizat:

„Încrederea este un factor destul de dificil de cuantificat. Ordinul precizează foarte clar situaţiile în care elevii nu vor merge la şcoală şi vor continua în online”.  

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în Constanța. Schimbare de scenarii în cele 70 de localități din județ și în 12 școli

Wed Feb 10 , 2021
Astăzi, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța au fost votate hotărârile nr. 8 și nr. 9. Prima prevede încadrarea ratei de incidență pentru cele 70 unități administrativ teritoriale (UAT-uri) de pe raza județului, după cum urmează: 64 de U.A.T.-uri vor funcționa respectând măsurile din anexa 2 – […]
coronavirus