Minunea de 390 de grame din Spitalul Județean Constanța

Cel mai mic dintre cei mai mici pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a plecat, astăzi, sănătos acasă.

Povestea a început brusc, la doar 24 de săptămâni petrecute în pântecele mamei. S-a născut cu scor Apgar 1, avea 390 de grame şi doar 28 de cm lungime. Prin urmare, compartimentul de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul secţiei Neontaologie i-a devenit casă iar incubatorul din boxa nr. 15 i-a fost pătuţ vreme bună.

„Ca toţi bebeluşii născuţi mult prea devreme, a primit din partea noastră tot ce era mai bun: tratament şi îngrijiri medicale avansate, atenţie permanentă, grijă şi multă linişte ca să se acomodeze la noua viaţă. Aşa se face că, după 95 de zile petrecute în spitalul nostru, 951 de ore de ventilație mecanică și 144 de ore de ventilație non-invazivă, cel mai mic pacient a părăsit astăzi secţia Neonatologie, sănătos, cu o greutate de 2545 gr şi 48 cm lungime. Ii dorim sănătate şi mult noroc în viaţă! Iar întregii echipe medicale, felicitări pentru efortul, grija şi dedicarea de care dă, de fiecare dată, dovadă.”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Constanța.

Sursă foto: SCJU


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Portocale cu bube și multe alte probleme la Mega Image. ANPC a dat amenzi de 5 milioane lei

joi feb. 1 , 2024
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie a anului 2024, o amplă acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului Mega Image, din întrega țară. Până în acest moment, au fost controlate 233 de unități, […]

V-ar putea interesa și: