Mircea Banias, deputat PNL: „Noua lege a pensiilor va aduce mai multă echitate în sistem, inclusiv prin recalcularea unor pensii”

Pensionarii din România au primit o veste bună. PNL s-a ținut de cuvânt și a adoptat noua lege a pensiilor în Parlament.

„Am făcut acest lucru după ce ne-am asigurat că avem garanții din partea Guvernului privind sustenabilitatea măsurii.”, spune Mircea Banias, deputat PNL, unul dintre cei care a votat noua lege.

Parlamentatul constănțean afirmă că el și colegii săi din PNL au votat noua lege a pensiilor din două motive.

„În primul rând, această lege va aduce mai multă echitate în sistemul de pensii, inclusiv prin recalcularea unor pensii. În al doilea rând, adoptarea noii legi a pensiilor este jalon în PNRR, de care depinde cererea de plată numărul 4. Nimeni nu vorbește despre acest lucru, care este unul la fel de important ca majorarea de pensii.”

Mircea Banias a subliniat că, prin poziția sa, partidul a sprijinit atât majorarea de pensii, care urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2024, ca urmare a indexării, cât și majorarea de pensii ca urmare a recalculării lor prin noua lege.

Liberalii au cerut ca pentru ambele majorări, dar în special cea care va rezulta din recalcularea pensiilor, să existe finanțarea necesară, pentru că partidul dorește ca pensiile majorate să fie plătite și în 2024, dar și în anii următori. Parlamentarul constănțean a subliniat că, în acest sens, PNL a solicitat ca măsura creșterii pensiilor să fie dublată de creșterea veniturilor la bugetul de stat. Am propus Guvernului ca acest lucru să fie urmărit pe trei direcții: susținerea investițiilor (deci, a locurilor de muncă), combaterea evaziunii fiscale, respectiv reducerea cheltuielilor bugetare.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Mircea Banias, deputat PNL: „Noua lege a pensiilor va aduce mai multă echitate în sistem, inclusiv prin recalcularea unor pensii”

  1. Vedeata-s cu echitatea dintre pensia ta si cea a paznicului (portarului) dela intreprinderea unde ai lucrat !

    1. Asta-i echitate? Ca un om care a condus una din cele mai mari companii din Romania sa aiba o pensie egala cu a portarului, desi controbutiile sunt evident altele?

      1. Cu toata stima ,dar asta reiese din frumoasa Lege laudata de distinsul domn Banias…..in care nu numai ca se elimina inechitatile ci ele se vor inmulti ! Eu sper totusi ca NU se va aplica si va avea soarta Legii aprobata (la misto) de Parlament inaintea alegerilor din 2019 ,semnata de dulapul dela Cotroceni si anulata imediat dupa alegeri ( cu aceleasi semnaturi nesimtite de data asta )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Patru persoane, dintre care doi minori, au ajuns în arestul preventiv pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

mar nov. 21 , 2023
La data de 20 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani, bănuit de săvârșirea a două infracțiuni la regimul circulației rutiere. Astfel, la data de 20 noiembrie […]

V-ar putea interesa și: